İçeriğe geç

Denizli’ye peş peşe yağış uyarısı

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi (BTUM), Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Cuma günü öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

HABER MERKEZİ
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 18 Haziran 2026 - 13:14:21 Güncelleme: 18 Haziran 2026 - 13:14:36

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 19 Haziran Cuma günü saat 12.00’den itibaren Denizli genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Uyarının saat 23.00’e kadar geçerli olacağı bildirildi.

Yetkililer, kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceğine dikkat çekti.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, özellikle dere yatakları ve su baskını riski bulunan bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmalarını isterken, sürücülerin de yağış anında görüş mesafesinin düşebileceği ve yollarda su birikintilerinin oluşabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir