İçeriğe geç

Denizli, yılın en sıcak gününü yaşadı

Ağustos ayının girmesiyle birlikte hava sıcaklıklarındaki ciddi artış Denizli’de dün yılın rekorunu getirdi. Sarayköy 40,9 derece ile ülkenin en sıcak noktalarından biri oldu. Güney ve yüksek kesimler hariç 38-40 derece aralığında sıcaklık ölçüldü.

AYCAN AYDOĞAN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 7 Ağustos 2026 - 10:53:01 Güncelleme: 7 Ağustos 2026 - 10:53:02

Denizli, yılın rekor sıcaklığına dün (6 ağustos) ulaştı. Mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar ağustos ayı ile birlikte hissedilir derecede arttı. Son haftada devam eden sıcaklık artışı dün, yılın en sıcak gününü yaşattı.

Kent merkezi 38,5 derece dolayında olurken, en sıcak bölge Sarayköy oldu. Sarayköy’deki istasyonlar hava sıcaklığını gölgede 40,9 derece ölçtü. Türkiye’nin en sıcak noktası 44 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesi olurken, Aydın’ın Kuyucak ilçesi de 43,3 dereceye ulaştı.

Denizli’de Pamukkale ve Merkezefendi’de sıcaklık 37-38 derece aralığında ölçülürken, Akköy ve Pamukkale de 40 dereceyi aştı. Şehrin en serin noktası 25 derece ile kayak merkezi olurken, kentin genelinde ölçülen ortalama sıcaklık 36-38 derece dolayında oldu.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir