Denizli Müftülüğü’nden Umre Semineri
Denizli İl Müftülüğü, kutsal topraklara umre yolculuğu yapacak vatandaşlar için iki günlük “Umre Hazırlık Kursu” düzenledi.
Gürcan Camii’nde gerçekleştirilen seminerde, umre ibadetinin manevi ve pratik yönleri katılımcılara anlatıldı. Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü Yardımcıları Osman Demirel ve Sema Özbakış, Bozkurt İlçe Müftüsü Ayet Usta ile diğer müftülük yetkilileri programa katıldı.
Eğitimde, umre ibadetinin rükünleri, yolculuk süreci, ziyaret edilecek kutsal mekanlar ve umrede dikkat edilmesi gereken ahlaki ve sosyal davranışlar gibi konular ele alındı. Müftü Pamuklu, umrenin sadece fiziki bir yolculuk değil, kalplerin arınma ve kardeşlik duygusunu güçlendiren manevi bir deneyim olduğunu vurguladı.
Seminer, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından tamamlandı; vatandaşlar, seminerden duydukları memnuniyeti belirterek müftülük yetkililerine teşekkür etti.
