Motorin 100 TL’yi aştı, 3 haneli fiyat tabelaya sığmadı
Yükselişi bir türlü engellenemeyen motorin fiyatı 3 haneli rakamlara ulaştı. Son zamla birlikte Denizli’de 102,3 TL’den satılmaya başladı. Liradan 6 sıfırın atılmasından bu yana bu kadar çok rakama göre hazırlanmayan tabelalar fiyatları gösteremedi.
Akaryakıt tarihin en yüksek fiyatına ulaştı. Son gelen zamla birlikte Denizli’de 102,3 TL’ye satılmaya başlayan motorin, tabelalarda da kafaları karıştırdı. Türk Lirası’ndan 6 sıfır atıldığı dönemde tüm akaryakıt tabelaları buna göre ayarlanmıştı. Fakat motorin fiyatının yeniden 3 haneli rakamlara çıkması tabelaları hazırlıksız yakaladı.
Denizli’de bazı istasyonlar, fiyatın başına elleriyle yazdıkları 1 rakamını ekledi. Bazı tabelalarda ise fiyat 00.00 olarak görüldü.
Diğer yandan fiyatlara tepkiler de geldi. Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, tabela önünden yaptığı paylaşımla, “Allah ülkeye bu abimiz gibi “100 liranın lafı mı olur” diyen yüce gönüllü bakan versin” dedi.
