Yeni Parti’nin ev hapsindeki üyesine destek eyleminde mahallede gerginlik yaşandı
Bir paylaşımı nedeniyle ev hapsine çarptırılan üyeye Yeni Parti Pamukkale İlçe Teşkilatı destek verdi. Evin önündeki açıklama sürerken, hükümlünün bir komşusu, “Siteden çıkın” diye açıklama yapan gruba bağırdı. Mahallede gerginlik yaşandı.
Denizli’de 5 Haziran’da yaptığı sosyal medya paylaşımları sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan Yeni Parti’li Ahmet Gümüş’ün yargılandığı davada, adli kontrol ve ev hapsi cezası verildi. Yeni Parti Pamukkale İlçe Başkanlığı, sosyal medya paylaşımının ardından, yaklaşık 120 gündür ev hapsinde bulunan Ahmet Gümüş için, evinin önünde basın açıklaması yaptı. Ahmet Gümüş’ün bir dahaki duruşmasının 15 Aralık’a bırakıldığını ve bu tarihe kadar ev hapsinin devam edeceğini açıklandı.
Yeni Parti Pamukkale İlçe Başkanı Av. Uğur Coşkun’un açıklama yaptığı sırada ise beklenmedik bir gerginlik yaşandı. Basın açıklamasının gerçekleştirildiği alanda site yöneticisi olduğunu söyleyen bir kişi, Coşkun’a tepki gösterdi. Taraflar arasında yaşanan sözlü tartışmanın büyümesi üzerine söz konusu kişinin Coşkun’a yönelik küfürlü ifadeler kullandığı görüldü. Yaşanan gerilim, olay yerinde bulunan basın mensuplarının kameralarına saniye saniye yansıdı.
GAZETECİLERİN ÇEKİM YAPMASINA MÜDAHALE
Gerginlik sırasında şahsın yanında bulunan kızı da gazetecilerin görüntü almasına müdahale ederek çekim yapılmasını engellemeye çalıştı. Yaşananlar, basın mensuplarının kameraları tarafından kaydedildi. Kendisine yöneltilen sözlere rağmen Uğur Coşkun’un tartışmayı büyütmemesi dikkat çekti. Coşkun, küfürlü ifadelere karşılık vermeden sakinliğini koruyarak basın açıklamasını sürdürdü.
