İçeriğe geç

PAÜ Hastaneleri’nden gözlerinize iyi bakın, görmenizi koruyun mesajı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kaya, göz sağlığının korunması ve önlenebilir görme kayıplarına karşı farkındalığın arttırılması gerektiği ve düzenli göz muayenesinin önemi hakkında bilgi verdi.

BÜLTEN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 8 Ekim 2026 - 19:45:00 Güncelleme: 8 Ekim 2026 - 14:07:52

PAÜ Hastaneleri Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Kaya yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: Görmenin, bireyin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen en önemli duyulardan biridir. Göz sağlığını korumak, yalnızca iyi görmenin değil; eğitimden çalışma hayatına, sosyal yaşamdan bireysel bağımsızlığa kadar yaşamın pek çok alanında sağlıklı ve aktif kalabilmenin de önemli bir parçasıdır. Katarakt, glokom, diyabete bağlı göz hastalıkları ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi hastalıklar önemli görme kaybı nedenlerindendir. Bu hastalıkların bir kısmında erken tanı ve uygun tedaviyle kalıcı görme kaybının önlenebilmekte veya hastalığın ilerlemesi yavaşlatılabilmektedir. Bazı göz hastalıkları uzun süre belirgin bir şikâyete yol açmadan ilerleyebilmektedir.

Doç. Dr. Kaya: “Görmemizin iyi olması gözlerimizin tamamen sağlıklı olduğu anlamına gelmeyebilir.”

 Görmenin iyi olması, gözlerin tamamen sağlıklı olduğu anlamına gelmeyebildiğini ve bu nedenle özellikle çocukların, ileri yaştaki bireylerin, diyabet hastalarının ve ailesinde ciddi göz hastalığı öyküsü bulunan kişilerin düzenli göz kontrollerini ihmal etmemelerinin büyük önem taşıdığını söyleyen Doç Dr. Hüseyin Kaya açıklamalarına şu sözlerle devam etti. “Dünya Görme Günü’nün göz sağlığı konusunda toplumsal bilinç oluşturmak için önemli bir fırsattır. Göz hastalıklarında erken tanı çoğu zaman görmenin korunmasında en önemli adımlardan biridir. Görme kaybı geliştikten sonra geri dönüşün mümkün olmadığı hastalıklarla karşılaşabildiğimiz için, göz sağlığımızı yalnızca bir sorun ortaya çıktığında hatırlamamalıyız. Dünya Görme Günü vesilesiyle herkese ‘Gözlerinize iyi bakın, görmenizi koruyun’ mesajını vermek istiyoruz. Düzenli göz muayenelerini ihmal etmeyelim ve görmemizde meydana gelen değişikliklerde vakit kaybetmeden bir göz hekimine başvuralım.” dedi.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir