Denizli’nin güney ve batısı için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, Denizli’nin güney ve batı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini belirterek vatandaşları sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Denizli’nin güney ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 28 Ekim Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 29 Ekim Perşembe günü sabah saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.
SEL VE SU BASKININA DİKKAT
Yağış miktarının metrekareye 21 ila 60 kilogram arasında olması beklenirken vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi. Yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği de belirtildi.
UYARI 29 EKİM SABAHINA KADAR SÜRECEK
Meteorolojik uyarının 28 Ekim Çarşamba günü saat 06.00’da başlayıp 29 Ekim Perşembe günü saat 11.00’e kadar geçerli olacağı bildirildi.
Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı tedbirli davranmaları gerektiği vurgulandı.
