Yeni Parti’den Merkezefendi operasyonuna sert tepki: Yargı sopa değildir!
Yeni Parti Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, eşi Mehmet Ali Doğan ve beraberindeki isimlerin tutuklanmasına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Tutuklama kararlarının somut delillere dayanmadığını öne süren Horzum, “Yargı, siyasi hesaplaşmaların aracı; iktidar mücadelelerinin sopası değildir” dedi.
Denizli’de Merkezefendi Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Şeniz Doğan, eşi Mehmet Ali Doğan, 2 belediye bürokratı ve 1 iş insanının tutuklanmasının ardından siyasi tepkiler gelmeye devam ediyor.
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yeni Parti Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, tutuklamaların hukuk devleti ve demokrasi açısından ciddi soru işaretleri doğurduğunu savundu. Soruşturma dosyasında somut belge ve bilgi bulunmadığını ileri süren Horzum, tutuklama kararlarının duyum ve beyanlara dayandırıldığını iddia etti.
Açıklamasında yargının siyasi hesaplaşmaların aracı haline getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Horzum, “Yargı, siyasi hesaplaşmaların aracı; iktidar mücadelelerinin sopası değildir! Hukukun gücü, güçlülerin hukukundan değil, herkesin eşit olduğu adaletten gelir. Hukuk kişiye, makama ve siyasi kimliğe göre değişemez” ifadelerini kullandı.
“BİZ SUSMAYACAĞIZ”
Kimsenin soruşturulamaz olmadığını ancak deliller ortaya konulmadan ve yargılama tamamlanmadan hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini belirten Horzum, tutuklamanın bir cezalandırma yöntemi olmadığını dile getirdi.
Hukuksuzluk iddialarının takipçisi olacaklarını ifade eden Horzum, “Biz susmayacağız! Hukuksuzluk iddialarının takipçisi olacağız! Adaletin siyasete teslim edilmesine karşı duracağız. Hukuku siyasete alet edenlerden de adaleti kişisel ve siyasi hesaplaşmalarına malzeme yapanlardan da hukuk önünde hesap sorulmasını isteyeceğiz” dedi.
“ŞENİZ DOĞAN YÜZDE 60 OYLA SEÇİLDİ”
Şeniz Doğan’ın yerel seçimlerde yüzde 60 oy alarak göreve geldiğini hatırlatan Horzum, belediye başkanının ve çalışma arkadaşlarının adil yargılanma hakkının korunmasını istediklerini belirtti.
Horzum, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Şeniz Başkanımız yerel seçimlerde yüzde 60 oyla seçilmiş, hemşehrilerimizin gönlünde taht kurmuş başkanımızdır. Ne başkanımızı ne bizi ne de milletimizi zulmünüzle, baskılarınızla sindiremeyeceksiniz. Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha da güçlü olacağız. Çünkü bizim arkamızda milletimiz var.”
Açıklamasının sonunda sert ifadelerini sürdüren Horzum, “Yargı sopası değil, adalet istiyoruz! Güçlülerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunuyoruz! Adaletin takipçisi olacağız, hesabını soracağız. Asla da bu zulmü yapanlardan aman dilemeyeceğiz” dedi.
Horzum, açıklamasını “Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni de tartar” sözleriyle tamamladı.

One comment on “Yeni Parti’den Merkezefendi operasyonuna sert tepki: Yargı sopa değildir!”
Allah kurtarsın diyecek başka bir şey yok