REKLAMI GEÇ

Tin: “İşletmelerin rekabet gücü artacak”

Tin: “İşletmelerin rekabet gücü artacak”

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli sanayisinin temel dinamizmi olan tekstil atölyelerini ziyaret ederek, tekstil işçileriyle bir araya geldi. Kayıt dışılığın önemli bir nedeni olan çalışma hayatındaki katılımları azaltarak, istihdamın gelişimine sağlıklı bir zemin oluşturacaklarını vurgulayan Tin, “İşletmelerimizin rekabet gücünü artıracağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ekim 2015 Pazar, 12:35

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli kent merkezinde bulunan konfeksiyon atölyelerini ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi. İşçilere AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alan projeleri anlatan Milletvekili Adayı Tin, kayıt dışılığın önemli bir nedeni olan çalışma hayatındaki katılıkları azaltarak, istihdamın gelişimine sağlıklı bir zemin oluştururken, işletmelerin rekabet gücünün de artırılacağını belirtti.

denizli-ak-parti-milletvekili-sahin-tin-rekabet-gucu-artacak-icKıdem tazminatı sistemine değinen Tin,”Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla sosyal taraflarla diyalog içinde mevcut durum tespiti ve mevzuat çalışması yapacağız. Mevzuat düzenlemesi yaparak fazla çalışma sürelerinin aşılması halinde gereken yaptırımın uygulanmasını sağlayacağız. Özel sektör, meslek kuruluşları ile işçi ve işveren kuruluşlarının meslek eğitimi vermelerini özendireceğiz” diye konuştu.

ÇALIŞAN EMEKLİDEN PRİM KESİLMEYECEK
1 Kasım seçimlerinden sonra öncelikle işçinin ücretinin 1300 lira olarak belirleneceğini ifade eden Tin, “Bunu yaparken de Türkiye ekonomisindeki dengeleri gözeterek yapıyoruz. Sonrasında çalışan emeklilerimizde kesilen prim bundan sonra kesilmeyecek. Yine aynı şekilde emeklilere biz 7 Haziran’dan sonra 100 lira vermiştik. Biz o 100 lirayı 7 Haziran’dan önce vaat ettik. 1 Kasım’dan sonra yine 1200 lira emeklilerimize ek ödeme vereceğiz” dedi.

denizli-ak-parti-milletvekili-sahin-tin-rekabet-gucu-artacak-ic-1

GENÇLER DESTEKLENECEK
Yeni dönemde gençler için başlatılacak “çeyiz hesabı” uygulamasını anlatan Tin, “Örneğin 10 bin lira çeyiz parası biriktirdiniz, diyoruz ki ‘2 bin lira da bizden.’ Ev alacak emeklilerimize yüzde 15 destek veriyoruz. Örneğin 100 bin lira biriktirdiniz, 15 bin lira devlet verecek. Ailenin ve çocukların ekonomik ve sosyal hayatın fırsatlarından yararlanmaları, olumsuz etkilerinden korunmaları için bir dizi eylem belirledik. Bu kapsamda sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programını (ASDEP) hayata geçiriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı