REKLAMI GEÇ

Nakit hibe destekleri 10 Milyar TL’ye ulaşacak

Nakit hibe destekleri 10 Milyar TL’ye ulaşacak

AK Parti Denizli milletvekili adayı Şahin Tin, Çardak ve Bozkurt’ta çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla buluştu. AK Parti’nin 13 yıldan bu yana tarım ve gıda alanında köklü değişimlere imza attığını ifade eden Tin, 2015 yılında nakit olarak sağlanan hibe desteklerin 10 milyar liraya ulaşacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2015 Perşembe, 16:24

AK Parti milletvekili adayı Şahin Tin, seçim çalışmaları kapsamında Çardak ve Bozkurt ilçe merkezleri ile mahallelerinde esnafları ziyaret eden, vatandaşlar ve çiftçilerle de bir araya geldi.

Konuşmalarında tarım ve hayvancılıkta 1 Kasım’dan sonra yapılacak yenlikleri anlatan Tin, AK Parti olarak iktidara geldiklerinden bu yana stratejik bir sektör olarak gördükleri tarım ve gıda alanında köklü değişimlere imza attıklarını söyledi.

“YEM VE GÜBREYE KDAV YOK”
Tin, AK Parti’nin 13 yılda köklü reformlar gerçekleştirdiğini, bunların sonucunda refah ve yaşam standardını artırdıklarını, tek başına iktidar olduklarında değişimin süreceğini devam ettireceklerini belirerek, şunları kaydetti:

“Başta iktidarımızda yem ve gübrede KDV’yi tamamen kaldırıyoruz. Hem tarımsal üretim hem de hayvansal üretim açısından büyük bir desteği çiftçimize sunmuş olacağız. Hayvancılık anlamında desteklerimiz ise sürecek. Üretici ve üretici örgütleri vasıtasıyla sanayiye giden çiğ sütün alım ve satımının sözleşmeli usulde yapılmasını sağlayacağız. Koyun ve keçi yetiştiriciliğine yönelik teşvikleri artıracağız. Koyun ve keçilerin kayıt altına alınarak izlenmesi ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınmasını sağlayacağız.”

ORGANİK TARIMA DESTEK
Süt ve et üretiminde sözleşmeli model geliştireceklerini anlatan Tin, “Tarımsal destekleri, 190 adet tarım alt havzasında, iklim, toprak ve topografyanın yanı sıra, mevcut su potansiyeli ve bitkilerin su tüketimini de dikkate alarak, alt havzalar düzeyinde, bölgesel ve ürün bazında düzenleyeceğiz. Destekleri, sosyal amaçlı ve üretim odaklı olarak düzenleyecek; çevre ile bitki, hayvan ve insan sağlığını dikkate alacak; desteklerin etkinliğini izleyip değerlendireceğiz. 2015 yılında nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını 10 Milyar liraya ulaştıracağız. Yerel ve geleneksel ürünlerin katma değeri ve ihracata katkısını artıracağız. Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden üreticilere kira desteği sağlayacağız. Tarım alanları içerisinde organik tarımın oranını yüzde 1,95’den yüzde 4’e çıkaracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı