REKLAMI GEÇ

Ramazanoğlu: “Orman köylüsü desteklenecek”

Ramazanoğlu: “Orman köylüsü desteklenecek”

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Dr. Sema Ramazanoğlu, orman köylerinin yerinde kalkındırılması amacıyla AK Parti Seçim Beyannamesi’nde açıklanan “5 Bin Köye, 5 Bin Gelir Getirici Orman” projesini anlattı. Orman köylüsünün desteklenmeye devam edileceğini belirten Dr. Ramazanoğlu, üretici destekleri konusunda ise TARSİM kapsamının genişletileceğini kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2015 Salı, 14:49

Seçim çalışmaları kapsamında Denizli’yi adım adım gezerek vatandaşların dertlerini dinleyen AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Dr. Sema Ramazanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarına da ziyaretlerini sürdürüyor. Dr. Sema Ramazanoğlu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Orman Bölge Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ile bir araya gelen ve orman köylüsünün desteklenmesi adına birçok projelerinin olduğunu belirten Dr. Ramazanoğlu, “Orman köylülerimizin yerinde kalkındırılması maksadıyla önümüzdeki 5 yıllık dönemde ‘5 Bin Köye, 5 Bin Gelir Getirici Orman’ projesi çerçevesinde ceviz, badem, fıstık çamı gibi meyveli orman ağaçları dikeceğiz. Odun dışı orman ürünlerinin ekilip dikilmesi ve ürün elde edilmesi noktasında orman köylüsü her türlü desteği alacak. Ayrıca orman köylüsü sigortalı işçi statüsünde çalıştırılacak” diye konuştu.

Ramazanoğlu ziyarette ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ile yangın timini ziyaret ederek orman yangın kriz masasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TARSİM’İN KAPSAMI GENİŞLETİLECEK
Dr. Sema Ramazanoğlu, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu ile bir araya gelen Dr. Ramazanoğlu, seçim beyannamesinde yer alan gübre ve yemde KDV’nin kaldırılmasının çiftçiye bayram müjdesi gibi olduğunu belirterek, “AK Parti olarak üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçilerimize yönelik hibe destekleri arttırılacak. Bunun yanında miras konusunda mirasçıların arazilerini daha rahat işleyebilmesi için bu konuda yeni düzenlemeler getirilerek bu arazilerin tarıma kazandırılması sağlanacak. Özellikle kış aylarındaki don olayları nedeni ile TARSİM kapsamının daha da genişletilerek üreticinin minimum zarar görmesi sağlanacak” diye konuştu.

Ramazanoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’yı da ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı