REKLAMI GEÇ

Arslan: CHP iktidarında emekli rahat edecek

Arslan: CHP iktidarında emekli rahat edecek

CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, emekli ve emekçilerin CHP iktidarıyla rahata kuvaşacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2015 Cumartesi, 12:46

Kazım Arslan, ön seçim çalışmalarına Tavas’ta devam etti. Bir dizi ziyaretler gerçekleştiren, CHP Tavas İlçe yöneticileri ve partililerle bir araya gelen Arslan, iktidarın emekliler ve emekçilere yönelik uygulamalarını eleştirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türk-İş Konfederasyonu’nu ziyaretinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere ikramiye verilmesi açıklamasını “mirasyedilik” olarak nitelendirdiğini anımsatan Arslan, kamuoyunda karşılık bulan “emekliye iki ikramiye” sözünün AK Parti yönetimini telaşlandırdığını ifade etti.

İşçi haklarında son 12 Eylül iktidarında bile görülmeyen bir gerileme söz konusu olduğunu kaydeden Arslan, “Kozlu’da, Soma’da, Ermenek’te, Yalvaç’ta, Torunlar İnşaat’ta ölen işçilerin kanları daha kurumamışken, işçi sağlığı ve güvenliğini piyasalaştıran, işverenlere türlü kolaylıklar sağlayan, hiçbir önlem almayan, denetim yapmayan siyasi iktidar, işçi haklarını geliştirdiklerinden bahsetmemelidir” dedi.

AK Parti iktidarında emekçi kesimin hızla yoksullaştığını söyleyen CHP Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan, “çalışma yaşamında işçilerin haklarını birer birer geri götürenler, daha son günlerde TBMM’ye sevk ettikleri yasa tasarılarıyla gece çalışması sınırını kaldıranlar, kiralık işçiliği getirenler, taşeron çalışmayı kaldırmak yerine kamuda her işin taşerona devredilmesini yasalaştıranlar işçi haklarını geliştirdik diye halkı kandırmasınlar. 12 Eylül darbe döneminde bile olmayan yasakları getirenler, cam, maden ve metal işçilerinin yasal grevlerini milli güvenlik gerekçesiyle yasaklayanlar, hakları için sokağa çıkan işçileri, emekçileri gazla, copla terbiye etmeye kalkanlar, özgürlüklerden bahsetmesinler” diye konuştu.

Kıdem tazminatı hakkını fon kurarak yok etmek istendiğini belirten Arslan, “Ülkemizde yabancı işçi çalıştırmak için kanun çıkaranlar, sendikaların toplu sözleşme yetkilerini ellerinden alanlar, şimdi kalkmış ‘işçinin, emekçinin haklarını geliştirdik’ diyor. Davutoğlu, timsah gözyaşı döküyor ama halkımız, emekçilerimiz artık size inanmıyor. Çünkü biliyorlar ki emekli ve emekçiler CHP iktidarıyla rahata kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

KAZIM ARSLAN KİMDİR?

NEDEN ADAY ADAYI OLDUM

MİSYONUM

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Altıntop Mahallesi Belediye arkası 835. Sokak  Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 258 265 76 06
Faks: 0 258 265 76 07
Cep: 0 532 217 38 48

re_facebookre_twitterre_instegram