REKLAMI GEÇ

Yurtseven’den işsizliğe çare olacak formül

Yurtseven’den işsizliğe çare olacak formül

CHP Denizli Milletvekili aday adayı Ömer Yurtseven, milletvekili seçilmesi halinde yasalaşması için mücadele edeceği işsizlik sorununun çözümüne yönelik hazırladığı kanun teklifi metnini kamuoyuna duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mart 2015 Perşembe, 11:49

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununun hem ailelerin hem de işsizlerin kabusu haline geldiğini ifade eden Yurtseven, “ Ne yazık ki bugüne kadar uygulanan popülüst politikalar ve kısa vadeli kadar çözümler toplumun kanayan yarasına merhem olamamıştır.6 milyon işsiz çaresiz ve perişandır. Umutsuzluk tünelinin tutsağıdır. Kangrene dönüşen sorunun çözmü siyaset kurumunun başlıca görevi ve sorumluluğudur” dedi.

Türkiye’de resmi kayıtlara göre 3 milyon işsiz olduğunu, aslında gerçek işsiz sayısının 6 milyonun üzerinde bulunduğunu kaydeden CHP Milletvekili aday adayı Ömer Yurtseven,yasa teklifinin ana hatlarını şöyle açıkladı:

İŞSİZLİK YASA TEKLİFİDİR
1.50 veya daha fazla işçi çalıştıran işverenler 6 ay içinde 50 işçi için 1 işsizi durumlarına uygun pozisyonda istihdam eder. (50-99 işçi sayısına göre 1 işsiz, 100-149 işçi sayısına göre 2 işsiz, 150-199 işçi sayısına göre 3 işsiz şeklinde devam eden sistemle kademeli olarak uygulanır.

2.Bu kapsamda,işvereni teşvik amacıyla çalıştırılan toplam çalışan işçi sayısının yüzde 10’u oranında sigorta piriminde indirime gidilir.(50 işçi için 5,100 işçi için 10 işçi sigorta pirimi tutarında ) sigorta pirimine esas olacak kazanç alt sınırı dikkate alınarak hesaplanan sigorta pirimindeki indirim uygulaması en az 2 yıl süreyle devam eder.

3.Üniversite mezunları ve kalifiyeli işsizlere (20-40 yaş arası) girişimcilik ve işyeri açma projesi özendirilmeli.Bunun için müteşebbüslere en az 2 ve daha fazla işsizi istihdam etmek kaydıyla girişimcilik ve işyeri açma kredisi verilmeli.Kredi 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl bir vadeye yayılmalı. Kredi miktarının tesbiti ve projelerin takibi illerde iş-kur tarafından tek merkezden yürütülmeli.’’

CHP Denizli Milletvekili aday adayı Ömer Yurtseven,Türkiye’de 2014 yılı kayıtlarına göre işçi çalıştıran 1 milyon 680 bin işyeri bulunduğuna dikkat çekerek daha sonra şu görüşlere yer verdi:

‘’ Bu yasa teklifini hazırlarken geniş bir araştırma yapmış ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işverenlerin de görüşü alınmıştır .İşsizlik kanun teklifinin yasalaşması halinde işsizlik sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacaktır.Aynı zamanda sosyal barış ile birlikte huzur ve mutluluğu sağlayacaktır. Uygulama işverenlere ek yük getirmeyecektir.Çünkü, sigorta pirimindeki indirim işvereni teşvik edecektir.2 aşamalı işsizlik sorununun çözümü, hem üretim artışını sağlayacak hem de toplumda sosyal mutluluğu getirerek ailelerin ve işsizlerin çilesini sona erdirecektir.Çünkü işsizlerin eğitim durumu verileri incelendiğinde,20-24 yaş grubundaki işsizler ele alındığında bunların sadece yüz 20’inin üniversite mezunu olduğu görülmektedir.İşte bu yüzden teklif gençlerimizin işsizlik girdabından kurtarılmasına zemin hazırlayacak bir içerik taşımaktadır. ‘’

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

ÖMER YURTSEVEN KİMDİR?

MİSYONUM… VİZYONUM… MESAJIM…

HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIM

SEÇİM OFİSİ İLETİŞİM

Adres: Altıntop Mahallesi 837 Sokak Kızılhisar Apt. No: 14/1 Merkezefendi / Denizli
Telefon: 0 533 571 40 69

re_facebookre_twitterre_instegram