REKLAMI GEÇ

40 yıl önce döşenmişti, DESKİ değiştirdi

40 yıl önce döşenmişti, DESKİ değiştirdi

DESKİ, Acıpayam’ın Kuyucak Mahallesi’nde 40 yıl önce döşenen içme suyu isale hatları ile kaynaklarını yeniledi. İçme suyu kaynaklarındaki su gözlerinin tıkandığı ve bu nedenle debinin azaldığı belirlenirken, bundan dolayı bölgede sık sık su kesintilerinin yaşandığı tespit edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2015 Perşembe, 13:14

Acıpayam’ın Kuyucak Mahallesi sakinlerinin içme suyu sorununa çözüm bulmak için çalışma başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, 40 yıl önce döşenen ve ömrünü tamamlayan şebeke nedeniyle sık sık arıza ve su kesintilerinin yaşandığını belirledi.

Yapılan projenin ardından çalışmalara başlayan DESKİ, 40 yıl önce açılan Yayla, Almalıpınar ve Manasır içme suyu kaynaklarındaki su gözlerinin tıkandığını ve bu nedenle içme suyu debisinin azaldığını tespit etti. Bölgede bu nedenden dolayı sürekli su kesildiği ifade edilirken, yaşanan içme suyu sıkıntısından dolayı su depolarına, sondaj kuyularından sürekli takviye yapıldığı işaret edildi.

6.100 METRE İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
DESKİ’nin kısa süre önce tamamladığı proje ile Kuyucak Mahallesi’nde toplam 6 bin 100 metre içme suyu isale hattı yenilenip, sondaj kuyusu da devreden çıkarılarak buradaki elektrik sarfiyatına da son verildi. DESKİ’nin çalışması ile bölgedeki su kesintilerinin tamamen ortadan kalktığı ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı