REKLAMI GEÇ

Acıpayam’a Ukraynalı konuklar

Acıpayam’a Ukraynalı konuklar

Kültür ve Eğitim Programı kapsamında Denizli’ye gelen Ukrayna Mechnikov Odessa Üniversitesinden 16 öğrenci Acıpayam’ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Hulusi Şevkan tarafından ağırlanan öğrencilere ilçe tanıtıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ocak 2016 Salı, 12:00

Ukrayna Mechnikov Odessa Üniversitesi öğrencileri, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ı ziyaret etti. Öğrenciler ile yemekte bir araya gelen Başkan Şevkan, kültür ve eğitim programı kapsamında karşılıklı yapılan ziyaretlerin anlamlı olduğunu söyledi.

acipayam-ukraynali-ogrenciler-ic

Ukraynalı ve Türk öğrencilerin, tecrübelerini paylaşmalarının önemine dikkat çeken Başkan Şevkan, “Bu ziyaretlerin, farklı ülkelerin, farklı kültürlerin tanınması ve bilinmesi açısından tüm öğrencilerimize çok faydalı olacağına inanıyor ve temenni ediyorum” dedi.

acipayam-ukraynali-ogrenciler-icc
Başkan Şevkan, öğrencilere her zaman Acıpayam’da çalınacak bir kapı ve çay içilecek bir yerin olduğunu unutmamalarını ifade ederek, Yatağan bıçağı ve Yazar Mustafa Çetin’in “Batmayan Güneş” kitabını hediye etti.

acipayam-ukraynali-ogrenciler-iccc

Ukrayna Mechnikov Odessa Üniversitesi öğrencileri ilçenin tarihi alanlarını ve üretim merkezlerini de gezdi. Keloğlan Mağarası ile Yazır Camisi’ni de gezen öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler Yeşilyuva Mahallesi’nde devam eden ayakkabıcılık sanatını da yakından görme fırsatını buldular. Öğrenciler son olarak Yatağan Mahallesinde bıçakların üretildiği atölyeleri ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı