REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da bir vatandaş 70 bin lira dolandırıldı

Acıpayam’da bir vatandaş 70 bin lira dolandırıldı

Telefon dolandırıcılığının önüne bir türlü geçilemiyor. Yapılan onca haber ve uyarıya rağmen dolandırıcılar vatandaşları ağlarına düşürmeye devam ediyor. Acıpayam’da bir kişi kendilerini jandarma olarak tanıtan kişiler tarafından 70 bin lira dolandırıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2019 Cumartesi, 14:47

Son dönemlerde yapılan haberlerin başında telefon dolandırıcılığı geliyor. Kendilerini polis, jandarma ya da savcı olarak tanıtan, uyguladıkları senaryoyla vatandaşları korkutan dolandırıcılar can yakmaya devam ediyor.

Denizli’de bunun son örneği Acıpayam’da yaşandı. Kumafşarı Mahallesi’nde yaşayan İ.A. gelen bir telefonla şok oldu. Kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, İ.A.ya kimliğinin bir soygunda bulunduğunu söyleyerek korkuttuktan sonra planını uygulamaya başladı.

Korkmamasını isteyen ve kendisine yardımcı olacaklarına inandırdıkları mağdura seri numaralarını almak için evindeki tüm paraları ve bunun yanında altınları da getirmesini istedi.

Dolandırıcılara inanan ve korkan İ.A. evdeki Türk lirası, döviz ve altınları alarak, dolandırıcıların istediği yere getirdi.

Ağlarına düşürdükleri mağdurdan 70 bin lira değerinde para ve altınları alan zanlılar hızla kayıplara karıştı.

Dolandırıldığını anlayan vatandaş jandarmaya giderek şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

(Kaynak: Acıpayamgazetesi.com)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı