REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da depremin ardından 19 kişi hastanelere başvurdu

Acıpayam’da depremin ardından 19 kişi hastanelere başvurdu

Acıpayam’da meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından 19 kişinin hastaneye başvurduğu, bunların bazılarında küçük kırık ve çıkıkların tespit edildiği, çoğunluğunun ise panik atak ve korku şoku yaşadığı belirtildi. Önlem amacıyla boşalan hastane de yeniden faaliyete geçti, hastalar odalarına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2019 Çarşamba, 16:42

Acıpayam’da meydana gelen depremin ardından sağlık alanında yaşanan bilanço da netleşti. Sağlık Müdürü Berna Öztürk, deprem nedeniyle Acıpayam’da 19 kişinin sağlık kurumlarına başvurduğun belirterek, “Başvuran hastalarımızın bazılarında küçük kırık ve çıkıklar tespit edildi. Ancak, çoğunluğu panik atak ve korku şoku yaşayan vatandaşlarımız. Hastalarımızın çoğunluğu ayakta tedavi edildi” dedi.

HASTANE YENİDEN FAALİYETTE
Depremin ardından meydana gelen sıva çatlakları nedeniyle önlem amacıyla hastanenin boşaltıldığını hatırlatan Berna Öztürk, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede taşıyıcı kolonlarda herhangi bir hasarın bulunmadığı tespit edildi. Bu çalışmanın ardından önlem amacıyla çıkardığımız hastalarımızı yeniden hastaneye aldık” dedi.

4 HASTA SEVK EDİLDİ
Yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan 4 hastanın tam donanımlı ambulanslar ile Tavas Devlet Hastanesi’ne sevklerinin yapıldığını belirten Berna Öztürk, hastanede normal hizmet akışına geçildiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı