REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da depremin yarattığı hasar ortaya çıktı

Acıpayam’da depremin yarattığı hasar ortaya çıktı

Acıpayam’da saat 09.34’te meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem ve artçıları ilçede ağır yıkım yarattı. Denizli Valiliği tarafından oluşturulan kriz masası ön incelemeyi tamamladı ve hasara ilişkin bilgi paylaştı. Açıklamada 30 evin yıkıldığı, 3 cami ve çok sayıda binada da hasar oluştuğu bildirildi. Ayrıca, 3 kişinin yaralandığı ve 2 büyükbaş hayvanın da telef olduğu açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2019 Çarşamba, 13:13

Saat 09.34 de Acıpayam’ın Yeniköy Mahallesi merkezli depremin ardından Valilik koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumların katılımı ile kriz masası oluşturulduğu ve deprem bölgesine intikal edildiği bildirildi.

Depremin yarattığı hasara ilişkin bilgi verilen Valilik açıklamasında, “Meydana gelen depremde; Karahüyük, Oğuz ve Uçarı mahallelerinde çoğu kullanılmayan ev olmak üzere yaklaşık 30 evde yıkıntı, yine bazı mahallelerde bazı evlerde çatlaklar ve baca yıkılmaları oluşmuş yine bazı mahallelerde de ahırlar yıkılmış ve 2 büyükbaş hayvan telef olmuş ve Alaattin, Kurtlar ve Oğuz mahallelerindeki 3 camimizde de hasar oluştuğu tespit edilmiş olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen depremde can kaybı yaşanmamış olup üç vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Valilik koordinasyonunda, ilgili tüm kurumlar eşgüdüm içerisinde çalışmakta ve ortaya çıkan ihtiyaçlar anında giderilmektedir. Acıpayam’daki okullar tatil edilmekle birlikte, il merkezinde eğitim devam etmektedir” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı