REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da kaymakamdı, başmüfettiş olarak geri döndü

Acıpayam’da kaymakamdı, başmüfettiş olarak geri döndü

Acıpayam’da, 1984-1988 yılları arasında kaymakamlık yapan Sadık Altınkaynak, uzun yıllar sonra ilk kez Acıpayam’a geldi. Acıpayam’a bu kez Mülkiye Başmüfettişi olarak gelen Altınkaynak, incelemelerde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2009 Cuma, 18:57

Vali Yavuz Erkmen, Mülkiye Başmüfettişi Sadık Altınkaynak ile birlikte Acıpayam’da incelemelerde bulundu. Vali Erkmen ve Başmüfettiş Altınkaynak, Acıpayam’da Kaymakam Numan Hatipoğlu, Acıpayam Belediye Başkan Vekili Süleyman Telli, Acıpayam İl Genel Meclisi üyeleri, belde belediye başkanları ve daire müdürleri tarafından karşılandılar. Kaymakam Numan Hatipoğlu’nu makamında ziyaret eden Vali Erkmen ve 1984-1988 yılları arasında Acıpayam Kaymakamlığı yapan Mülkiye Başmüfettişi Altınkaynak’a, Kaymakam Hatipoğlu tarafından Acıpayam’ın ekonomisi, sosyal durumu, eğitim durumu, istihdam yapısı gibi konularda bilgi verildi.

Vali Erkmen ve beraberindeki heyet, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Dodurgalar Beldesi’nde bulunan Keloğlan Mağarası’nı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Erkmen, mağarayı ziyarete gelen ve Belçika’da işçi olarak çalışan gurbetçi Mustafa Ünal’ın mağara konusundaki düşüncelerini sordu. Gurbetçi Ünal da Keloğlan Mağarası’na ulaşımın kolay hale getirilmiş olduğunu ve mağara ziyaretinden sonra, ailecek oturulup dinlenilebilecek bir tesisin de mağara girişinde yapılmış olmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Daha sonra Yazır Beldesi’ni ziyaret eden heyet, tarihi Yazır Camisi’nde incelemelerde bulundu. Cami incelemesinin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Vali Erkmen, Yazır Belediye Başkanı İmdat Altun ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Özellikle sulama konusunda yaşanan sıkıntıları anlatan vatandaşlara sorunun çözümü konusunda gerekenin yapılacağını belirten Vali Erkmen, yine vatandaşların yakındıkları sorunlardan birisi olan Yazır ve Dodurga Beldeleri arasındaki köprünün darlığı konusunda ve yerleşim yeri içindeki ahırların belde dışarısına taşınması konusunda gerekli çalışmaları yaptıracağını söyledi. Sorunların çözümü konusunda idare olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Vali Erkmen, “Yeter ki siz birlik ve beraberliğinizi koruyun. Birlik ve beraberliğinizi koruduğunuz zaman çözülemeyecek sorun yoktur” dedi.

Yazır ziyaretinin ardından Aynes Süt ve Süt Ürünleri Fabrikası’nı ziyaret eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyete, Aynes Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin tarafından fabrika ve üretilen ürünler hakkında bilgi verildi.

Son olarak da Atasancak Tarım İşletmelerini ziyaret eden Vali Erkmen ve beraberindeki heyete, Atasancak Tarım İşletmesi Genel Müdürü Lütfi Kaşlı tarafından tesisler gezdirilerek yetiştirilen hayvanlar, yetiştirme şartları ve süt üretimi konularında bilgi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı