REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da koç dağıtıldı

Acıpayam’da koç dağıtıldı

Acıpayam’da küçükbaş hayvan yetiştiricilerine 56 koç dağıtıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, yüksek verimi nedeniyle Acıpayam koçunu tercih ettiklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2016 Cumartesi, 10:30

Acıpayam Hayvan pazarında düzenlen dağıtım törenine Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ercan Yıldırım, Acıpayam Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Deniz, Acıpayam Et Üreticileri Birliği Başkanı Muzaffer Yılmaz, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Ali Uzakgider, İlçe Müdürleri ve Koyun Yetiştiricileri katıldı.

Ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve alınan verimin arttırılması için çalıştıklarını belirten Kutlu, “Koyun ve keçilerde verimliliği arttırma projesi ilimizde 2009 yılından beri uygulanıyor. 2016 yılında da bu projeyi Acıpayam yöresinde sürdürme kararı aldık. Proje için de Acıpayam koçunu seçtik. Acıpayam koçu kombine yönlü bir ırktır. Vücut iri yapılıdır. Koçlar ve koyunlar boynuzsuzdur. Koçların ergin ağırlığı 115, dişiler ise 70 kilogram gelmektedir. Koyunlarının süt verimi yaklaşık 140 kilogramdır” dedi.

Sürü yöneticilerine çekilen kura ile koçlar teslim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı