REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da temizlik hizmetleri!

Acıpayam’da temizlik hizmetleri!

Büyükşehir Denizli’nin en büyük ilçelerinden Acıpayam’da temizlik hizmetleri, çağın oldukça gerisinde. Kadın temizlik işçileri, oldukça sağlıksız şartlar altında çalışıyor, ot süpürgesiyle sokakları süpürüyorlar. Ne uygun bir kıyafetleri var, ne de kendilerini o tozdan koruyacak maskeleri…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2014 Pazartesi, 14:11

Acıpayam, Büyükşehir Denizli’nin en büyük ilçelerinden… Son yıllarda değişim geçirdiği, ilçenin büyük hizmetler aldığı iddia ediliyor. Söylemlerle gerçekler ise çok farklı. Acıpayam’da temizlik hizmetleri, büyükşehir olan bir ilin ilçesine yakışmıyor.

Sokakları süpüren kadın temizlik işçilerinin çalışma koşulları 3. dünya ülkelerinde bile göremeyeceğiniz türden. Ne doğru düzgün bir iş kıyafetleri, ne de onları hastalıklardan ve tozdan koruyacak maskeleri var. Yazmalarda ağız ve burunlarını kapatarak çalışıyorlar.
Sokakları süpürüyorlar ama işe yarayacak bir süpürgeleri bile yok.

Elektrikli süpürge icat edilmeden önce evlerde kullanılan ot süpürgelerle temizlik hizmeti vermeye çalışıyorlar. Süpürdükleri çöpleri dolduracakları tekerlekli arabaları da yok. Çöp poşetlerini sürükleyerek sokakları arşınlıyorlar. Acıpayamlılar, temizlik işçilerinin halini acıyarak izliyor.

Yorumlar

şerif ali allın   -  Bağlantı 22 Eylül 2014, 21:53

sabah öğretmenleri yaklaşık 1.5 km yürütüyor neden mi şehir içi minibüslerine binmek zorunluymuş gibi öğretmen servisleri okula çıkamazmış.

acığöl genclik   -  Bağlantı 22 Eylül 2014, 19:02

güzel tespitt !> belediyede çalışmayan biz de o kadar boş insan var ki kenar mahalle ler de pisilik diz boyu sorunları görmezlikten gelip çözüm aramak yerine göz boyayacak işler yapılıyor.

yunus   -  Bağlantı 22 Eylül 2014, 14:59

bu haberi yapan arkadaşımız tebrik ederim.acıpayam belediyesi malesef içler acısı durumlar var.belediye binasını içinde hergün çalışmayanların sayısı 50-60 kişi bunlar hergün oturup oturp gidiyorlar.ama çalışanların sayısı 10-20 ye geçmez.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı