REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da üretici pazarı kuruldu

Acıpayam’da üretici pazarı kuruldu

Acıpayam’da üreticiden tüketiciye, tarım ürünlerini aracısız ulaştırmak için ‘üretici pazarı’ kuruldu.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2010 Cumartesi, 17:42

Acıpayam’da Belediye Parkı’nın önündeki alan üzerinde kurulan pazarda, üreticiler bahçelerinde yetiştirdikleri sebze ve meyveleri, direkt tüketiciye satma imkanı buluyor. Sadece üreticiler için kurulan pazarda, tarlasında ve bahçesinde yetişen sebze ve meyvelerini pazar pazar dolaşmadan, aynı gün içinde satma imkanı bulduklarını belirten üreticiler, çoğunlukla az miktardaki ürünlerin satmasının kolay ve masrafsız olduğunu söyledi.

Bazı üreticiler de bahçelerinde yetişen tüketim fazlası ürünlerini satarak, başka bir ürün aldıklarını söylerken, Acıpayam’a pazar kurulmasının çok yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Bahçesinde yetişen domatesleri sabahın erken saatlerinde toplayarak üretici pazarına getirdiğini anlatan Ali Koç, “Pazara getirdiğim ürünlerimi pazar pazar dolaştırmadan burada satacağım. Fiyatını da burada belirleyeceğim, çünkü piyasa değeri ne ise yani diğer arkadaşlar kaça satıyorsa ben de o fiyattan satacağım. Ürünleri bahçeden toplayıp fazla dolaşmadan satmak güzel bir şey” dedi.

Amaçlarının, üreticinin ürünlerini tüketiciye kısa sürede ulaştırmasını sağlamak olduğunu belirten Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, “Malum yaz günü bazı sebze ve meyveler uzun süre beklediği zaman tazeliği gidiyor ve bozuluyor. Burada ise küçük çaplı üreticilerin satış yapabilmelerine olanak sağladık. Üreticiler için ayırdığımız bu yerde sadece üreticiler satış yapacak” dedi.

Aldıkları ürünleri, taze ve ilk elden olduğu için tercih ettiklerini anlatan birçok müşteri de, “İlçemizin pazarı Salı günleri kuruluyor. Sebze ve meyveleri çok aldığımız zaman hem tazeliği gidiyor hem de bozuluyor. Öyle olunca paramız boşa gidiyor, üretici pazarının da kurulmasıyla ihtiyaçlarımızı haftadan haftaya almak yerine üç günde bir alıyoruz. Aldığımız ürünlerin fiyatları uygun. Ürünlerin tazeliğinin yanında, pazarcıların ürün fiyatlarını bağırması yok, gürültü yok. Bu da bizi memnun eden diğer bir konu” diye konuştu.

Acıpayam’da kurulan üretici pazarının, sadece Cuma günleri faaliyet göstereceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı