REKLAMI GEÇ

DEPREM NEDEN YIKICI BOYUTTA!

DEPREM NEDEN YIKICI BOYUTTA!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Jeomorfolog Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, memleketinde yaşanan korkutan depremi Denizlihaber.com’a değerlendirdi. Yılmaz’a göre beklenen büyüklükteki deprem sığı yaşandığından yıkıcı boyutta.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2019 Çarşamba, 11:45

Afyon Kocatepe Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Jeomorfolog Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, 5.5 büyüklükteki depremle ilgili Denizlihaber.com’a konuştu. “Acıpayam depremi, Güneybatı Anadolu deprem kuşağı üzerinde meydana geldi. Verilere göre sığ bir deprem. Yerin 15 km derinliğinde meydana geldiği için yıkıcı etkisi oldukça fazla bir deprem” diyen Prof. Dr. Özdemir, “Bu nedenle geniş bir coğrafyada hissedildi. Acıpayam-Çameli-Fethiye fay zonu üzerinde gerçekleşti. Tarihi deneyimlerde bu fay kuşağında orta şiddetli depremlerin meydana geldiğini görüyoruz” dedi.

Özdemir, açıklamasının devamında “Bu bölge deprem hassasiyeti yüksek olan bölge. Acıpayam merkez ve köylerinde yapılar kerpiç yoğunlukta olduğundan yıkım ve hasara yol açabilecek bir deprem. Acıpayam depremi, deprem geleneğine uygun bir deprem, öncü habercilerin, deprem anı ve sonrası depremlerin olduğunu görüyoruz. Sismik aktivite birkaç gün hatta bir hafta devam edebilir. Ancak bunlar artçı sarsıntılardır. Bu nedenle hasar görmüş binalara vatandaşların girerken biraz daha dikkatli olması, yetkililerin uyarılarına dikkat etmeleri gerekir. Ben Karaismallerdenim. Deprem sonrası yakınlarımla görüştüm. Bizim köyde herhangi bir hasar yok. Tüm Acıpayamlı hemşerilerime ve depremden etkilenenlere geçmiş olsun diyorum. Ölü ve yaralı yok, bu bizim için bir şans” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı