REKLAMI GEÇ

BELEDİYE ETÜD MERKEZLERİ

Denizli Belediyesi bünyesinde ilimizin çeşitli merkezlerinde çocukların bir araya geldiği etüd merkezleri var. Geçtiğimiz yıllardı bu etüd merkezlerinden bütün insanlarımız övgü ile bahsederdi. Hatta öyle ki, veliler çocuklarını bu etüd merkezlerine koyabilmek için yetkililerden torpil bile isterlerdi. Çocukların bu etüd merkezlerinde kendi derslerine istinaden, burada eğitmenler tarafından verilen çevre, doğa ve kültürümüz ile ilgili bilgileri, evlerinde ailelerine bile dikte ettiriyorlar, Etüd merkezlerinin güzelliklerini anne,…

/ DENİZLİHABER / 15 Aralık 2011 Perşembe, 03:02

Denizli Belediyesi bünyesinde ilimizin çeşitli merkezlerinde çocukların bir araya geldiği etüd merkezleri var. Geçtiğimiz yıllardı bu etüd merkezlerinden bütün insanlarımız övgü ile bahsederdi. Hatta öyle ki, veliler çocuklarını bu etüd merkezlerine koyabilmek için yetkililerden torpil bile isterlerdi.

Çocukların bu etüd merkezlerinde kendi derslerine istinaden, burada eğitmenler tarafından verilen çevre, doğa ve kültürümüz ile ilgili bilgileri, evlerinde ailelerine bile dikte ettiriyorlar, Etüd merkezlerinin güzelliklerini anne, baba ve kardeşleri ile paylaşıyorlardı. Üstelik, temizlik, hijyen bunların arasında sayılmıyor bile..

İşte bu güzellik,  velileri, özellikle çalışan anne babaların ilk tercih meselesinin Belediye Etüd merkezleri olmasını sağlamıştı. Belediye memnun, aileler memnun, öğrenciler memnun, öğretmenler memnundu…

Ta ki; bu yıla kadar.

Bu yıl yine aileler çocuklarını etüd merkezlerine verebilmek için adeta akla karayı seçtiler. Belediye yetkilileri ile konuşabilmek için araya kimleri sokmadılar ki…

Denizli Belediyesi de etüd merkezlerindeki titizliği bildiğinden her yıl merkezler eğitim öğretime açılmadan önce, kendilerine müracaat edenlerin arasından çocuklar ile gerek eğitim, gerekse psikolojik olarak ilgilenecek öğretmenleri titizlilikle seçiyordu.

Bu yıl ise, Etüd merkezlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı, Halk Eğitim Merkezleri’nin norm kadro fazlalığı olan öğretmenleri görev almaya başladı. Aralarında yıllarını mesleklerinde geçirmiş, bilgili görgülü öğretmenlerinde bulunması, velileri daha da memnun etmişti.

Ama…

Gel gör ki, bu kadar iyimser ve güvenle başlayan eğitimler sonrasında, etüd merkezleri henüz ilk aylarında velilerin şikayetlerine maruz kaldı. Etüd merkezlerindeki idareciler, ellerindeki şikayet dilekçelerini yetkililere vermekten utanır oldular.

Bunu etüd merkezinde çocuğu olan ve olumsuz şartlardan dolayı çocuğunu alan bir arkadaşım söyledi.

İsmi bende saklı olan bu arkadaşım, (“İki yıldır çocuğum Etüd merkezinde çok güzel şeyler öğrendi. Derslerinde bile iyileşme oldu. Ama bu yıl ne hikmetse, o çalışkan, etüd merkezinde öğretmenleri ile yaptıklarını anlatan oğlum, artık eskisi gibi anlatmaz oldu. Derslerini bana sormaya başladı.

Oğluma bunun sebebini sorduğumda, öğretmenlerin kendilerine yardımcı olmadığını, hatta “evine gittiğinde baban yapsın” gibilerinden söylediklerini bahsetti.  Öğretmenlerin sabahleyin etüd merkezine geldiklerinde bir araya toplanarak sohbete başladıklarını, sohbetten kalkarak kendileri  ile ilgilenmediklerini  söyledi.

Bunun üzerine gittim. Etüd merkezinde öğretmenlerin durumlarını gözlerimle gördüm. Ardından bir dilekçe verdim.  Etüd merkezi müdürü bana bakarak,”Bu 15. Dilekçe. Aynı dert, aynı şikayet. Bunu ilgililere vermekten utanıyorum. Adı güzel anılan bir merkezin, sadece öğretmenler yüzünden kötüye çıkmasını istemiyorum. Ama elimden de bir şey gelmiyor” dedi.) şeklinde anlattı ve çocuğunu etüd merkezinden aldığını söyledi.

Başkan Osman Zolan çocuklar konusunda titiz birisidir. Etüd merkezlerinin başında bulunan Belediye Kültür Müdürü Hüdaverdi Otaklı ise eğitimcidir.

Bu tür olaylardan haberleri olsa, etüd merkezlerini temelden değiştirir. Veya bu tür kendilerine Acıpayam, Çameli gibi yerlerde görev verilmesine rağmen, rahatlarını bozmamak için gitmeyen norm fazlası bu öğretmenlerin güzelim etüd merkezlerini bu hale getirmelerine asla müsaade etmezlerdi.

Ama işte şimdi duydular….

Gereğini yapacaklarına inanıyorum.

Değerli Başkan Zolan, Sevgili Kültür Müdürü Otaklı; her şey sizin elinizde. Bu durumu lütfen değiştirin. Denizli’nin yüz akı olan etüd merkezlerini karanlığa gömülmeden tekrar işler hale getirin…

Bu olayın takipçisi olacağımı, yetkililerden güzel haberlerin gelmesini  bekliyorum..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı