REKLAMI GEÇ

Çocuklarınız internetin esiri olmasın!

Çocuklarınız internetin esiri olmasın!

Acıpayam’da gerçekleştirilen ‘Çocuk ve İnternet’ seminerde konuşan Formatör Öğretmen Veysel Kırışan, ailelerin çocuklarını internet ortamında yalnız bırakmamaları, çocukların boş zamanlarında sanal dünya ile değil, ebeveynleriyle sohbet etmeleri gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2015 Pazar, 13:28

Acıpayam Havuzlu Çarşı Talip Özkan Konferans Salonu’nda “Çocuk ve İnternet” konulu seminer gerçekleşti. Seminere Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, eşi Uzman Dr. Sermin Altındiş Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Acıpayam Merkez Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bülent Özoğul, Ortaokul Okul Aile Birliği Başkanı Nurten Elçin, İlkokul Okul Aile Birliği Başkanı Uğur Toscalı ve veliler katıldı.

Okul Müdürü Bülent Özoğul yaptığı açış konuşmasında, çocukların internete aileleri ile birlikte ve onların gözetiminde girmeleri gerektiğini söyledi.

Semineri Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Eğitici Formatör Öğretmeni Veysel Kırışan velilere önemli bilgiler aktardı. Çocukların ve gençlerin gerektiğinden fazla telefonla meşgul olduklarının altını çizen Kırışan, “Çocukların denetimsiz internet kullanımı olumsuz etkiler yaratmaktadır. İnternet ortamında tanımadığı kişilerle arkadaş ve topluluklara dahil olmaktalar. Yine internet ortamında argo konuşlarla karşı karşıya kalıyorlar. Bazen görüyoruz, 5-6 saat internette kalan çocuklar var. Bunlar çok sakıncalı. Sanal dünyada bu kadar ne işleri oluyor” dedi.

Çocukların internet ortamında tanımadıkları kişilerle arkadaş olmalarının sakıncalarına değinen Kırışan şunları kaydetti: “İnternette sınır yok. Bu sanal ortamda sanal özgüvenle internette istedikleri ortama giriyorlar. Onun için ailelerin kontrolü çok önemli. Aileler çocuklarını internet ortamında yalnız bırakmasın. Çocuklarla vakit geçirsin, onlarla sohbet etsinler. Çocuklarınıza sportif faaliyetlere yönlendirsinler. Ayrıca bazı beceri alışkanlıklarını kazandırmalarında yarar var.”

İNTERNET SAATİ
Kırışan son olarak çocukların ve ailelerin evde belirlenen saatlerde internete girmeleri uyarısında bulundu. Seminer sonunda Acıpayam Merkez Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Bülent Özoğul, Ortaokul Okul Aile Birliği Başkanı Nurten Elçin, İlkokul Okul Aile Birliği Başkanı Uğur Toscalı, Kırışan’a plaket, çiçek ve teşekkür belgesi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı