REKLAMI GEÇ

CUMHURİYETÇİ GÜÇ BİRLİĞİ

Son 10 yıl içinde Türkiye’de çok şeyler oldu. Türk siyasi hayatımıza öylesine terimler, öylesine ihanetler ve öylesine kaset savaşları girdi ki, artık toz duman olan ortalıkta kime inanacağımızı, kime güveneceğimizi bile bilemez olduk. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük derken, dağdan inenler iyice azdılar. Ellerinde silah, dağ yaşamına alışan insanlar, şehir merkezlerine bir türlü uyum sağlayamadılar. Kendilerine verilen fazladan şeylerin sarhoşluğu içinde yapmadıklarını bırakmıyorlar….

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2011 Pazartesi, 12:02

Son 10 yıl içinde Türkiye’de çok şeyler oldu. Türk siyasi hayatımıza öylesine terimler, öylesine ihanetler ve öylesine kaset savaşları girdi ki, artık toz duman olan ortalıkta kime inanacağımızı, kime güveneceğimizi bile bilemez olduk.

Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük derken, dağdan inenler iyice azdılar. Ellerinde silah, dağ yaşamına alışan insanlar, şehir merkezlerine bir türlü uyum sağlayamadılar. Kendilerine verilen fazladan şeylerin sarhoşluğu içinde yapmadıklarını bırakmıyorlar. Küçük bir olayı, öylesine büyütüyorlar ve olaylar çıkartıyorlar. Zaman zaman sokakları ateşe veriyorlar, araçları parçalıyorlar. Anlayacağınız özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerimiz savaş alanı gibi oluyor.

İnsanların kime inanacaklarını bilemedikleri, eski seçim atmosferinin yanından bile geçmeyecek kadar sönük bir seçim çalışması geçiriyoruz. Kısır döngü içindeki adayların konumları ve yaptıkları çalışmalar bile insanlarımızı ateşlemeye yetmiyor.

İşte 12 Haziran seçimlerine bu şartlarda giriyoruz.
İşçi Partisi başta olmak üzere, ülkemizde Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerinin tahribata uğradığını iddia edenler, birlik ve beraberlik içinde seçimlere girmenin yollarını aradılar ve uzun bir arayıştan sonra Cumhuriyetçi Güç Birliği adı altında toplandılar.

Cumhuriyetçi Güç Birliği, AKP haricindeki bütün siyasi partilere teklif götürdü. Özellikle CHP ve MHP ve DP ile ülkenin içinde bulunduğu durum anlatılarak, çatının kendi partileri olmak üzere bir güç birliğinin oluşturulmasını anlattılar. Ama bu üç partimiz, hallerinden memnun olacaklar ki, Güç Birliği komisyonu tarafından kendilerine getirilen teklife cevap bile vermediler.
Ülkenin uçuruma doğru gittiğini ileri süren Komisyon, baktı ki mevcut partilerden kendilerine hayır yok. Cumhuriyetçi Güç Birliği adı altında belirli adayları bağımsız olarak, TBMM’de gurup kuracak kadar olması kaydıyla seçimlere hazırladılar.

İşte, İlimizde İşçi Partisi ile neredeyse özdeşleşen Mustafa Güleç, bu güç birliğinin Denizli Milletvekili Adayı olarak, bağımsız seçimlere giriyor.
Siyasi deneyimi hayli fazla olan, bilgi birikimi yüksek adaylar arasında gösterebileceğimiz Güleç, her zaman olduğu gibi yine siyasi arenada sesini yükselten bir aday olarak dikkati çekiyor. Sesini yükselten derken; kimseye diyet borcu olmayan, bağımsız bir Türk evladı olarak bangır bangır kahvehanelerde, pastanelerde, köy meydanlarında Türkiye gerçeklerini ve niçin aday olduğunu anlatıyor.
Mustafa Güleç ve ekibi gittikleri her yerde anlatımlarını sürdürüyor. Ve sağcısı, solcusu ile ülkenin değerlerinin saptırılmaya başlandığını, Demokrasi ve açılım ile ülkenin kimyasının bozulduğunu düşünenler, mensubu oldukları siyasi partileri bile bir kenara bırakarak Cumhuriyetçi Güç birliği etrafında birleşmenin gerekliliğine inanarak, desteklerini vermeye başladılar.

Cumhuriyetçi Güç Birliği ile BDP adaylarını karıştırmayın sakın. Gerçi BDP adayı geçtiğimiz gün yapılan miting ile kendini gösterdi.
Denizli’yi belde belde, köy köy ve karış karış dolayan Mustafa Güleç, özellikle gençlerden büyük potansiyel topluyor. Ülkenin gidişatından memnun olmayan, Cumhuriyet ilkelerinin tahribata uğradığını düşünen insanlar, işçisi, köylüsü, aydını, memuru Türkiye Cumhuriyeti’nin kıskaç içinde olduğunu belirterek, Güleç’e destek veriyor.
Ne hikmettir, basınımızın ve medyamızın bir kenarında bile yer almayan Mustafa Güleç ve ekibi, “Başka Türkiye yok” diyenlerin destekleri ile adımlarını hızlandırıyor..
Kolay gelsin, yolun açık olsun diyorum…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı