REKLAMI GEÇ

Dalaman Çayı’nda kirlilik isyanı

Dalaman Çayı’nda kirlilik isyanı

Dalaman Çayı’nda her geçen gün artan kirlilik ve etkili bir çözümün alınmamış olması Acıpayam halkını isyan ettirdi. Bir zamanlar suyunu içtikleri, balık avladıkları Dalaman Çayı’nın uzun süredir kirliliğin pençesinde kıvranmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Çay yine fabrika atıkları nedeniyle koyu yeşil bir görünüme büründü. Artık yanından bile geçemiyoruz. Bu çay yöreye hayat veriyordu, artık hayat alacak diye korkuyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2016 Cuma, 12:47

Dalaman Çayı’nda kirlilik bir türlü engellenemiyor. Burdur’un Teke yöresinden doğan ve Acıpayam Ovası’na ulaşan Dalaman Çayı’nın üst kısımlarında rafting yapılırken, alt bölümler kirliliğin pençesinde kıvranıyor.

denizli-dalaman-cayi-kirlilik-isyani-1

Sık sık fabrika ve kanalizasyon atıklarının karışması ve kirliliğin her geçen gün artması nedeniyle gündeme gelen Dalaman Çayı yine gündemde. Fabrika atıkları nedeniyle koyu yeşil bir görünüme bürünen Dalaman Çayı, Acıpayamlıları isyan ettirdi.

SESİMİZİ DUYUN
Çocukluklarında suyunu içtikleri, balık avladıkları, yüzdükleri Dalaman Çayı’nın içler acısı halini gözler önüne seren Acıpayamlılar, yetkilileri göreve çağırdı.

Dalaman Çayı’nın uzun süredir zehir aktığını, neredeyse balık kalmadığını öne süren Acıpayamlılar, kirli sularla sulanan sebze ve meyvelerin de insan sağlığını olumsuz etkilediğini kaydetti.

denizli-dalaman-cayi-kirlilik-isyani-2

“DALAMAN ÇAYI’NI BU KADAR KİRLİ GÖRMEDİM”
Sabah erken saatlerde sulama için araziye gittiklerini ve kanala su bıraktıklarını belirten Kelekçi Köyleri ve Pazaryeri Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nde muhasebecisi Şükrü Yılmaz, gördükleri manzara karşısında şok yaşadıklarını kaydetti. Çocukluğunun Dalaman Çayı’nın etrafında geçtiğini ve çayı hiç bu kadar kirli görmediğini anlatan Şükrü Yılmaz, “Kanala su bıraktığımızda gördüğüm manzara korkunçtu. Su koyu yeşil ve inanılmaz derecede bulanıktı. Bunun kanaldan mı kaynaklandığını görmek için Dalaman Çayı’na gittiğimizde aynı durum ile karşılaştık. Ben çayı hiç bu kadar kirli görmemiştim” dedi.

GÖRÜNTÜ ÇEKTİ, SOSYAL MEDYAYA YÜKLEDİ
Gördüğü manzara karşısında şok geçiren Şükrü Yılmaz, çayın görüntüsünü çekti ve sosyal medyaya yükledi. Yetkililere seslenen Yılmaz, “Sesimizi duyun, bu kirliliğin önüne geçin. Atıkların çaya boşaltan fabrika ve tesisleri herkes biliyor. Bunları engellemek, caydırıcı cezalar kesmek bu kadar zor mu? Kanalizasyon atıklarının buraya boşaltılması, zehirli kimyasal maddeleri çaya bırakmak tam bir çevre katliamıdır. Daha neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı