REKLAMI GEÇ

Dalaman Çayı’nı kirleten işletmeye uyarı

Dalaman Çayı’nı kirleten işletmeye uyarı

Dalaman Çayı’nda yaşanan kirlilik ve balık ölümlerine isyan Denizli Valiliğini harekete geçirdi. Kurulan ekibin yaptığı incelemede, kirliliğe besicilik ve süt ürünleri faaliyetinde bulunan bir işletmenin neden olduğu belirtildi. Ancak o işletmenin ismi açıklanmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2016 Cumartesi, 18:28

Son dönemde artan kirliliğe yörede yaşayanlar tepki gösterdi. Denizlihaber.com’un da “Dalaman Çayı’nda kirlilik isyanı” başlığıyla verdiği haberin ardından harekete geçen Denizli Valiliği, bölgede inceleme yapmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü ile Acıpayam Belediyesi personelinden oluşan özel ekip oluşturdu. Ekibin incelemesini tamamlamasından sonra valilik şu açıklamayı yaptı:

KURUDERE’DE İNCELEME
“Dalaman Çayı’nda meydana geldiği bildirilen kirlilik ile ilgili Valiliğimizce; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Acıpayam Beledeyesi personelinden oluşan teknik bir inceleme ve araştırma ekibi kurulmuş ve Dalaman Çayı, Serinhisar, Yassıhüyük Mahallesi ve Uçarı Köyü’nden geçerek Dalaman Çayı’na bağlanan Kurudere üzerinde incelemelerde bulunulmuştur.

İŞLETMENİN ATIKSULARI KARIŞTI
Teknik ekip tarafından yapılan inceleme ve araştırma sonucunda; söz konusu bölgemizde hayvan besiciliği ve süt ürünleri faaliyetinde bulunan bir işletmenin atıksu arıtma tesisini faaliyete geçirme çalışmaları esnasında lagünlerde bulunan hayvan besiciliğinden kaynaklanan atık suların Kurudere’ye taşarak Dalaman Çayı’na ulaştığı gözlemlenmiştir.

Bilindiği üzere su kirliliği kontrol yönetmenliği deşarj standartlarına göre, hayvan besiciliğinden kaynaklanan atık sularda ağır metal bulunmamaktadır. Askıda kati madde, kimyasal oksijen ihtiyacı, amonyum azotu ve fosfat fosforu bulunmaktadır. Bu aşamada söz konusu işletmeye gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı