REKLAMI GEÇ

Dalaman’da kirliliğin sorumlusunu buldular

Dalaman’da kirliliğin sorumlusunu buldular

Kendilerini Dalaman Yolu Grubu olarak adlandıran bir gurup Acıpayamlı, Vali Ahmet Altıparmak’ın “Kirliliğe neden olan işletmeler tespit edildi ve uyarıldı” açıklamasından tatmin olmayarak kirliliğin izini sürdüler. Dalaman Çayı’nı kare kare fotoğraflayan grup, sorumlunun da Ata Sancak Grubu’nun Tarım İşletmesi olduğunu tespit etti. Yetkilileri göreve davet eden Acıpayamlılar, ayrıca change.org sitesinde de kampanya başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Temmuz 2016 Cuma, 10:54

Denizli son 10 gündür Dalaman Çayı’nın kirliliğini ve kirlilikten dolayı zehirlenerek ölen balıkları konuşuyor. Sosyal medyaya ve basına yansıyan kirlilik fotoğrafları üzerine açıklama yapan Vali Ahmet Altıparmak, “Kirlilik araştırıldı. Sorumlular tespit edildi ve uyarıldı” açıklaması yaptı, ancak bu Acıpayamlıları tatmin etmedi.

KİRLİLİĞİN İZİNİ SÜRDÜLER
Acıpayamlılar Valilikten yapılan açıklamayı tatmin edici bulmayarak kirliliğin izini sürmeye karar verdi. Kendilerini Dalaman Yolu olarak adlandıran bir grup Acıpayamlı, kirliliği ve kaynağını tespit etti, kamera ve fotoğraf makinesi ile görüntüledi.

dalaman-pislik-ic
KİRLETİNİ TESPİT ETTİLER
Dalaman Çayı’daki kirliliğe, Ata Sancak Grubu’nun 2005 yılında hizmete giren Acıpayam Tarım, Damızlık ve Süt Hayvancılığı Tesisleri’nden kaynaklandığını tespit eden grup, sosyal medyadan şirketi deşifre etti. Kirliliğe neden olan şirketi yalnızca uyarılmakla yetinilmemesini, en ağır cezanın verilmesini isteyen Acıpayamlılar, sosyal medyadan yaptıkları “Dalaman çayını bu hale getiren sebebi buldum. Pis atık Ata-Sancak çiftliğinden geliyor… Hiç kimse bir şey yapmıyor. NEDENNNNNN..???” paylaşımları ile isyanlarını dile getirdiler ve yetkilileri göreve davet ettiler.

dalaman-pislik-ic-1
KAMPANYA BAŞLATTILAR
Dalaman Yol Gurubu üyesi Gürkay Ünay, change.org sitesinde “Dalaman Çayındaki Kirlilik ve Çevre Katliamı Durdurulsun” kampanyası başlattı. Ünay, “Dalaman çayımızı korumak için bir bilinç oluşturmak üzere Lütfen paylaşın ve sessiz kalmayın” diyerek, kampanyaya destek çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı