REKLAMI GEÇ

DAVUL ZURNA AZ GELDİ

CHP belki de ilk kez böylesine bir aday adaylığı açıklaması gördü. Yılların birikimli, deneyimli ve ülkenin içinde bulunduğu buhranlı durumu görünce, elini taşın altına sokmak için tekrar meydanlara çıkan Adnan Keskin, aday adaylığını açıklarken bile yüzlerce seveni tarafından CHP binasının içinde ve dışında adeta kuşatıldı. Kocabaş eski belediye başkanı İsa Cin davul zurna ekibini getirdi; gençler ellerinde Adnan Keskin broşürü, gelenlere ve yoldan geçenlere…

/ DENİZLİHABER / 3 Nisan 2011 Pazar, 16:35

CHP belki de ilk kez böylesine bir aday adaylığı açıklaması gördü. Yılların birikimli, deneyimli ve ülkenin içinde bulunduğu buhranlı durumu görünce, elini taşın altına sokmak için tekrar meydanlara çıkan Adnan Keskin, aday adaylığını açıklarken bile yüzlerce seveni tarafından CHP binasının içinde ve dışında adeta kuşatıldı.
Kocabaş eski belediye başkanı İsa Cin davul zurna ekibini getirdi; gençler ellerinde Adnan Keskin broşürü, gelenlere ve yoldan geçenlere dağıttı. CHP içindeki eski tüfekler, geçmiş yılların seçim heyecanını tekrar yaşamak için kenetlenmiş gibi bir hava verdiler. Siyasi espriler, geçmişin tozlu raflarındaki başarılar dile getirildi. Kısacası CHP, geçmişinden aldığı gücü, geleceğe taşımak için kenetlenmenin zamanı olduğunu dosta düşmana gösterdiler.
Bu isimlerin arasında 12 Eylül öncesinin ve sonrasının duayen CHPlileri diyebileceğimiz çok sayıda isim vardı. Adnan Keskin, hem geçmişteki kendi kadrosunu, hem yeni jenerasyon kadroyu bir arada tutmuş, dağ taş, yağmur çamur demeden ayaklarına kadar gittiği köylü seçmenler bile “Adnan abi meydanlara çıkıyor” düşüncesiyle parti binasının önünde, (bina içersinde de öyle) sıcak havaya rağmen bekledi, tezahürat yaptı.
Konuşmasını sert bir üslupla yapan, her zamanki tok sesiyle AKP dahil, ülkenin içinde bulunduğu güç şartlarda “neme lazımcı” davrananlara seslendi. Ordunun, basının susturulmasından dem vurdu. AKP yandaşları haricindeki insanların dışlandığını, şimdi de kendilerinden olmayan İslamcı yazarlara, bilim adamlarına karşı operasyon yapıldığını dile getirdi. CHP misyonu içinde küskünlüklerin, dargınlıkların olmaması gerektiğine işaret etti. CHP’nin top yekün , omuz omuza hareket etmesi gerektiğini belirtti. Kısaca özetlemek gerekirse Adnan Keskin; “Türkiye elden gidiyor. Bölünmüşlük diz boyu. Türkiye bu iktidardan kurtulmalıdır. Çıktım yollara, gelin peşimden” demeye getirdi..
Böylece, Adnan Keskin, aylardır seçimlere hazırlanan CHP’nin ön seçim arifesinde fitili ateşledi. Aylardır ölü toprağı serpilmişcesine bekleyen sosyal demokratların, AKP iktidarından bıkan halkın, köylünün silkinmesine vesile oldu.
Dikkat ettim, CHP parti binasının önünde; Adnan Keskin konuşurken yoldan geçenler bile durdular. Dinlediler ve sonrasında alkışladılar. Bu bile, insanımızın AKP iktidarından ne kadar muzdarip olduğunun, bir değişim istediklerinin göstergesidir.
Tabi bu arada, cılız sesiyle “meydan okumaya gelen” AKPli bir kadının sinek vızıltısını unutmamak lazım.
Yani, anlayacağınız Nihat Zeybekci ve AKP bu kez karşılarında ciddi bir rakip bulacaklar. Belki AKP fazla para harcayabilir ama, Keskin ve ekibinin bu üstünlüğü de bertaraf edeceklerine eminim. Çünkü yılların kurt politikacılarına karşı, Çömezlerin yapabileceği bir şey yok.
Üstelik Denizli kent merkezindeki çalışmaların zamanında bitirilememesi, halkımızın sesini yükseltmese de homurdanması değişim istenilmesinin bir göstergesidir. Ve, refarandum da çıkan sonuç da gözler önündedir.
Artık halkımız, dağıtılan paraları alıp da, oylarını istedikleri yere verme konusunda bilinçlendiler. Ne tedbir alırsanız alın, bunu önleyemezsiniz. AKP işte burada, CHP kurmaylarının Keskin olgusunu iyi kullanmaları ile gerileyebilir ve istediği sonucu alamayabilir.
Benim açımdan Adnan Keskin olgusunun ortaya çıkması dengeleri alt üst edebilecek konumdadır. Kendisine başarılar diliyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı