REKLAMI GEÇ

Demans’in yaşı yok

Demans’in yaşı yok

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Hilmi Öncel, halk arasında bunama rahatsızlığı olarak bilinen “demans” hastalığının hemen her yaşta görülebildiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2016 Cuma, 10:50

Acıpayam Belediyesi, günümüzde hızla yaygınlaşan “alzheimer ve demans” hastalıklarının neden olduğu sorunlarla ilgili konferans düzenledi. Talip Özkan Sanat Merkezi salonunda verilen konferansa Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, eşi Uz. Dr. Sermin Altındiş Şevkan, Denizli Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği Başkanı Nergiz Şenocak ve vatandaşlar katıldı.

denizli-alzheimer-demans-1

Konferansında unutkanlığa yol açan nedenlere değinen Doç. Dr. Çağatay Hilmi Öncel, hafızanın ve hatırlamanın insan hayatında çok önemli bir yerinin olduğunu, ancak herkesin zaman zaman bazı unutkanlıklarla karşılaştığını söyledi.

Basit unutkanlıkların insan hayatında normal ve beklenen bir durum olduğunu, ancak kişinin hayatını etkileyecek derecede sürekli unutkanlık yaşanmasının bir hastalık belirtisi sayıldığını ifade eden Doç. Dr. Öncel, “Tıp dilinde unutkanlığa demans denilir. Unutkanlık alzheimer hastalığından kaynaklanır. Alzheimer hastalığı günümüzde çok merak edilen bir hastalık. Daha çok yaşlılarda görülen bir beyin hastalığı ama normal bir yaşlanma ile karıştırılmamalıdır. Normal yaşlanma ile bu hastalığı ayırt etmek gerekiyor. Demans sadece yaşlılarda değil, gençlerde de görülebilir. Beyindeki damar tıkanıklıkları, böbrek ve karaciğer hastalıkları, verem, AIDS gibi hastalıklar, unutkanlık hastalığına sebebiyet verebilir” dedi.

denizli-alzheimer-demans-2

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı