REKLAMI GEÇ

Acıpayam’da 50 milyon liralık DSİ yatırımı

Acıpayam’da 50 milyon liralık DSİ yatırımı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nin katılımıyla Acıpayam’da açılış ve temel atma törenleri gerçekleştirildi. Aılışı yapılan ve temeli atılan 13 tesisin parasal değeri 50 milyon lira olarak açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2015 Pazar, 15:41

DSİ yatırımlarıyla ilgili Acıpayam İlçe Meydanı’nda düzenlen törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli milletvekili adayları Sema Ramazanoğlu ve Şahin Tin ile vatandaşlar katıldı.

“TÜRKİYE DEĞİŞİMDEN GEÇTİ”
Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin büyük bir değişim ve dönüşümden geçtiğini, 2002’de ülkenin IMF memurları tarafından yönetildiğini, faizlerin yüzde 7 binleri bulduğunu, batık bankaların zararının milletin sırtına yüklendiğini, ödenen 100 liralık verginin 86 lirasının faize gittiğini söyledi.

AK Parti iktidarıyla o günlerin geride kaldığını, Türkiye’nin bugün dünyanın 18, Avrupa’nın 7’nci büyük ekonomisi olduğunu kaydeden Zeybekci, “O gün ‘satılsın, kapatılsın’ denilen Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, her biri 20’şer katrilyon zarar eden bankalar bugün devletin hazinesine o kadar parayı kar olarak aktarıyor. Niyetleri başkaydı. Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası olmasaydı 2008’deki o krizde benim esnafım, benim fabrikadaki kardeşim, benim işverenim diğer bankalar gibi sadece tek bir bankaya mahkum kalsaydı hali nice olurdu. Onun için istiyorlardı kapansın diye. 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta onun için saldırdılar doğrudan Halk Bankası’na” dedi.

Son dönemdeki terör olaylarına da değinen Zeybekci, “Maraş katliamını yapanlar aynı kişilerdir. Sivas’ta o tezgahı kurup o katliamı yapanlar da aynısıydı. Başbağlar katliamını yapanlar, Sivas’a misilleme olsun da Alevisiyle Sünnisi birbirine girsin diyenler onlardı. Suruç’takiler de onlardı, Ankara’da bu milletin kalbine 78 milyonun varlığına birliğine yapılan saldırıyı da onlar yaptı” dedi.

TOPÇU: ÜLKEYE TEK BAŞINA İKTİDAR LAZIM
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ise, geçmişte topla tüfekle yapamayanların bu gün siyaset yoluyla yapılmak istendiğini söyleyerek, “63. hükümetin bağımsız bakanı olarak söylüyorum. Bütün milletçe aklımızı başımıza almamız lazım. Ülkeye tek başına iktidar lazım. Bölücü terörün beli kırıldı, yılanın kafası ile kuyruğu ezilsin. Ekonomik değerlerin yükselmesi için lazım. Bu yapılan yatırımlar milletimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 50 milyon 565 bin TL yatırım bedelli 9 tesisin temelini atılırken, 4 tesisin de açılışı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı