REKLAMI GEÇ

İŞGÜZARLIK BEDAVA!

Eylül ayının son haftasında ilimizde 81 il başkanı ile birlikte toplantı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kendini bilmez bir özel güvenlik görevlisi tarafından Pamukkale Ören yerine alınmayışı; il Genel Meclisi toplantısına da damgasını vurdmuştu. MHP İl genel meclisi üyeleri, salonu terk ettiler. AKP’liler de onların ardından -alaycı bir gülümseme içersinde- sırıtarak baktılar. CHP’li üyeler, MHP’ye sahip çıkma ve bundan sonra böyle bir yakışıksız…

/ DENİZLİHABER / 8 Ekim 2011 Cumartesi, 13:04

Eylül ayının son haftasında ilimizde 81 il başkanı ile birlikte toplantı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, kendini bilmez bir özel güvenlik görevlisi tarafından Pamukkale Ören yerine alınmayışı; il Genel Meclisi toplantısına da damgasını vurdmuştu.
MHP İl genel meclisi üyeleri, salonu terk ettiler. AKP’liler de onların ardından -alaycı bir gülümseme içersinde- sırıtarak baktılar. CHP’li üyeler, MHP’ye sahip çıkma ve bundan sonra böyle bir yakışıksız olayın olmaması için çabalarken, il Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin tarafından sert bir dille eleştirilerek, susturuldu.

MHP Grup Başkan vekili Cengiz Dönmez, yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 25 Eylül’de Pamukkale’yi ziyaret etmek istemesi ve oradaki güvenlik görevlisinin içeri almaması gerçekten bizleri üzmüştür. Valilik dahil gereken yerlerden izinler alınmıştır. Nasıl olur da bir güvenlik görevlisi ‘Bana gerekli bilgi gelmeden Cumhurbaşkanı bile içeri giremez’ şeklinde küstahlık yapabilir? Bu konuda gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bir devlet büyüğü nasıl içeri alınmaz? Bizler bu durumu protesto etmek ve gündeme getirmek için bugünkü meclis toplantısına yarım saat katılmama kararı alıyoruz” dedi. Konuşmanın ardından Sönmez ve 10 MHP’li meclis üyesi salonu yarım saatliğine terk ederek yaşanan olaya tepki gösterdi.

Bu arada, CHP’li üye Selahattin Koçdemir’de Denizli’yi bu hareketin yakışmadığını söyledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Gürlesin, Koçdemir’e “Sen bu 53 kişinin avukatımısın” diye çıkıştı.
AKP İl Başkanı Avni Örki ise, kendi adamlarına sahip çıktı. Olayın kural olarak doğru olduğunu, ama etik olarak iyi olmadığını belirtti. Sayın Örki, burada kurallardan bahsedeceğine, kendi genel başkanları, ya da bakanlar geldiğinde aynı olayların yaşanmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini belirtmesi lazımdı. Ne de olsa, çoğunluk kendisinde ve bu olaya neşter vuracak olan da AKP gurubudur. İl Genel Meclisi toplantısında Örki’den beklenen de bu olmalıydı. Ama o, esnek bir açıklama ile olayı geçiştirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin’de konuyla ilgili, MHP’nin protestosunun yanlış olduğunu ve gereken incelemeyi titizlikle takip ettiklerini belirterek, “Yaşanan olayın kesinlikle doğru olmadığının farkındayım. Fakat konuda kasıt yok, ihmal var. Devlet Bahçeli’nin ören yerini ziyaret edeceği belirtilmiş, fakat saat hakkında bilgi verilmemiş. Devlet Bahçeli bu ülkeye hizmet etmiş, bir devlet büyüğüdür. Böyle bir saygısızlığın yapılmasını doğru bulmuyorum. MHP’li meclis üyelerinin incelemelerin sonunda gerekenlerin yapılacağını bilmelerini isterim. Salonu terk etmek doğru bir davranış değil, bu şekilde çözüm bulamayız” dedi.
Evet. İl Genel Meclisi toplantısında yaşananlar böyleydi.

MHP üyelerinin, elbette genel başkanlarına uygulanan bu keyfi uygulamaya dikkat çekmek için böyle bir protesto yapması olağan. Çünkü, daha önceki yazımda da bahsettiğim gibi; Ören yerinde görevli kişilerin, kendi akrabalarına, tanıdıklarına bile ücret almadan içeri aldıkları iddia edilen bir yere, Devlet adamı alınmıyor. Üstelik, MHP il başkanlığı tarafından alınan izinleri hiçe sayan işgüzar bir güvenlik görevlisi, O’na izin konusunda bilgi vermeyen yöneticiler, hala görevlerinin başındalar.
Valilik tarafından soruşturma açıldı. Lakin aradan geçer bunca zamandır hiçbir sonuç yok. Küçük bir olay hakkında aylarca soruşturma mı yapılacak? Siz olsaydınız ne düşünürdünüz? “Olay yaşandı ve geçti” denilebilecek kadar basit bir olay mıdır?
Ya da, başka bir ifade ile, Devlet Bahçeli yerine, Başbakan veya bir bakan olsaydı, aynı olay yaşansaydı ne olurdu? O zaman da mı bu kadar uzun soruşturma yapılacaktı?
Başbakan’a saygısızlık yapanların nerede olduğunu (Başbakakın kendi ifadesi ile) biliyoruz.

Kendi devlet adamlarına karşı yapılanları anında cezasız bırakmayan bir zihniyet, bu devlete hizmeti olmuş Devlet Bahçeli gibi bir genel başkana da aynı hassasiyeti göstermesi gerekmez mi? Hak ve adalet sadece AKP’liler için mi geçerlidir?
Bana göre, Örnek bir il Genel Meclisi olan ilimizin, bu itibarını kaybetmemesi için İl Genel Meclisi üyelerinin partizanlık yapmadan “topyekün” olayın üzerine gitmeleri gerekirdi.
Hüseyin Gürlesin gibi tecrübeli bir başkana da bu yakışırdı. Gerçi o, gereken yapılacak diyor ama…
Bakalım yapılacak mı?
Bakalım soruşturmanın sonunda özel güvenlik görevlileri başta olmak üzere, Pamukkale ören yerinden sorumlu insanlar değişecek mi?
Bekliyoruz sayın Gürlesin..
Köylerde verdiğiniz vaaatleri “oy uğruna” nasıl yerine getiriyorsanız, Denizli kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu meselede de sözünüzü yerine getirmeyi bekliyoruz.
Aksi halde, vicdanlarda kalırsınız…!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı