REKLAMI GEÇ

İSLAM DİNİ SON DİNDİR

Cenab-ı Allah, azgınlık ve taşkınlık yapan insanoğluna, Hz. Adem’den itibaren doğru yolu bulmaları, sapkınlıklarını terk etmeleri için bir yol gösterici göndermiş ve onlara tabi olmayanları azabı ile cezalandırmıştır. İslam Dini son dindir. Hz. Peygamber’(s.a.v.) de son peygamberdir. İslam Dini Hz. Paygamber’e tebliğ edilirken; gelmiş geçmiş bütün dinleri nehyetmiş ve Allah(c.c.) tarafından gönderilen bütün dinleri tamamlamıştır. Ve, akıl ile, mantık ile çelişmeyen, aklın almadığı yerlerde…

/ DENİZLİHABER / 11 Ekim 2010 Pazartesi, 15:20

Cenab-ı Allah, azgınlık ve taşkınlık yapan insanoğluna, Hz. Adem’den itibaren doğru yolu bulmaları, sapkınlıklarını terk etmeleri için bir yol gösterici göndermiş ve onlara tabi olmayanları azabı ile cezalandırmıştır.
İslam Dini son dindir. Hz. Peygamber’(s.a.v.) de son peygamberdir.
İslam Dini Hz. Paygamber’e tebliğ edilirken; gelmiş geçmiş bütün dinleri nehyetmiş ve Allah(c.c.) tarafından gönderilen bütün dinleri tamamlamıştır.

Ve, akıl ile, mantık ile çelişmeyen, aklın almadığı yerlerde imanın devreye girmesiyle İnsanı ruhen ve bedenen kucaklayan tek din de İslam’dır. Bunu yüzyıllardır böyle biliyoruz ve böyle sürecektir.
Allah’ın kendi ifadesi ile, “Biz İslam Dinini bir münafığın dilinde de devam ettiririz. O’nu koruyacak olan da biziz” buyurmasına rağmen, günümüzdeki bazı gaflet içindeki insanlar; sanki Allah’ın sözüne muhalefet etmektedirler.
Öyle ki, birisi çıkıyor; kendisine sorulan bir konu hakkında “Kur’an da yazmıyor, bu dinde yoktur” Diyerek, adeta Hz. Peygamber’in bize öğrettiği usulleri, Sünneti hiçe sayıyor. (Namazın kılınış şekli,Başörtüsünün anlatılışı gibi)

Son zamanlarda ise, büyük bir paylaşım sitesinde ünlü bir cemaat liderinın “Hz. Peygamber’i yok saymasını” anlatan bir video dolaşıyor.

Bu cemaat liderine göre, Allah Kur’an ile hükmünü bildirmiş. İslamiyet onunla vardır. Hz. Peygamber sadece tebliğcidir ve görevini yaptıktan sonra vefat etmiştir. Yani, “Hz. Peygamber bundan sonra olmasa da olur, Kelime-i şahadet içersinde zikredilmeyebilir” manasına gelen ve her insanın anlayamayacağı türden sözler etmiştir. Bu, bana göre peygamberliğini ilan etmesi gibi bir şey.. alnı zamanda dinden çıkmasıdır.

Tabiî ki internette o kadar şey dolaşıyor ki, doğruluk derecesini bilmek biraz zor. Lakin her müslümanın böyle şeylere tepki koyması lazım diye düşünüyorum.

Aynı liderin paylaşılan diğer videolarında ise bazı “satın almalar ve sızmalar” ile ilgili konuşmaları da dikkate değer.
Yani, ben bu kişinin dini lider olmaktan ziyade, dinimizi özgürce yaşadığımız bu ülkede “rahat ve huzur battığı için” kendi çıkarlarına insanları alet eden bir siyasi lider gibi hareket etmesine hayret ediyorum.

Ayrıca, Kur’an da Yahudiler ve Hristiyanlarla ilgili ayetlerde mevcuttur. Bunların en önemlilerinden birisi, mealen…”Yahudiler ve… dost edinmeyin” anlamına gelen ayettir ki; müslümanların çizgisini belli etmiştir.
Bugün ise, “Dinlerarası diyalog” adı altında kutsal kitaplarını bile değiştiren ve İslam alemi üzerinde Haçlı zihniyeti güden Papa’nın elini öpmek suretiyle Allah’ın hükümlerine karşı hareket ederek, -bana göre- dinden çıkan insanlar var.
İşte; geldiğimiz bu noktada kendimizi iyi sorgulamalıyız.

Yüce Dinimiz İslamiyeti kendi çıkarları doğrultusunda yorumlayan, hatta Hz. Paygember (s.a.v.)i İslam Dini içersinden -adeta- çıkarırcasına hareket edenler; “dinler arası diyalog” adı altında papanın elini öpenler, “biz siyaset içinde yokuz” diyerek, Türkiye genelinde siyaseti yönlendirenler, şimdiler de “utanmadan” her şeyi inkar etmeye başladılar.
Gelişmeleri ve olayları Yüce Türk Milleti’nin bildiğini bildikleri halde, göz göre göre, insanların yüzlerine baka baka “yalan” söyleyen bu güruh ne yazık ki hala bu milletin bağrında barınma cesaretini de gösterebiliyorlar.

Ama, Allah dinini, “Sen olmasaydın bu alemleri yaratmazdım” buyurduğu Sevgili Peygamberini bu denli çıkarlarına alet eden insanları ve cemaatleri elbet bir gün kahredecektir.
Zira Allah’ın adaleti şaşmaz. O cezayı da, mükafatı da zamanı geldiğinde elbette verecektir.
Bundan adım gibi eminim…

Ve o gün geldiğinde köşe başına geçip, bugün Türk milleti ile alay eden o insanların durumunu seyredeceğim…
Gün ola, harman ola…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı