REKLAMI GEÇ

İşte eğitim gönüllüleri

İşte eğitim gönüllüleri

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ‘Eğitim İçin El Ele’ projesi çerçevesinde, dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere üniversiteye hazırlık dersi veren 35 eğitmene sertifika takdim edildi. Tamamen gönüllülük esasına dayanarak hafta sonları üniversiteye hazırlanan öğrencilere ders veren eğitmenler aynı zamanda ilk öğretmenlik tecrübelerini de yaşamış oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2014 Cumartesi, 12:19

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin en büyük ve en çok önem verdiği projelerinden biri olan ‘Eğitim İçin El Ele Projesi’nde 6. dönem tamamlandı. Proje çerçevesinde, dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere üniversiteye hazırlık dersi veren 35 eğitmene sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile eğitmenler ve Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

En büyük destek Büyükşehir’den
‘Eğitim İçin El Ele Projesi’nin büyük başarıya ulaştığını belirten ve proje hakkında bilgi veren proje sorumlusu Yunus Kırmacı, “Eğitim İçin El Ele Projesi; toplamda 5 dönem boyunca başarılı bir şekilde uygulanmış ve bu eğitim öğretim yılında 6. Dönemi tamamlamamak üzeredir. Eğitim için El Ele Projesi ile Denizli’de lise son sınıf veya mezun durumunda bulunan ve herhangi bir dershaneye gidemeyen imkanı kısıtlı öğrencilere üniversite hazırlık sınavına yönelik ücretsiz kurslar düzenlenmektedir. Dersleri veren öğretmenler ise Pamukkale Üniversitesi’nde okuyan gönüllü üniversite öğrencileridir. Aynı zamanda her öğrenciye Denizli Belediyesi desteği ile ücretsiz soru bankası setleri her yıl verilmektedir. Bu projenin yürütücüsü Denizli Gençlik Meclisi olup, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi desteklemektedir. Eğitim için el ele projesi kapsamında ücretsiz sınava hazırlık kurslarının yanında çeşitli sosyal aktiviteler, kişisel gelişim seminerleri ve motivasyon seminerleri düzenlenmektedir” dedi.
6 yıldır kesintisiz devam ediyor.

Gençlik Meclisi Başkanı Ayşe Nur Öztürk ise “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Türkiye’de bulunan en köklü ve en çalışkan gençlik meclislerinden birisidir. Bizler Denizli Gençlik Meclisi gönüllüleri olarak çalışmalarımızda mümkün olduğu kadar şehirdeki gençlerin sıkıntılarını ön plana çıkarıp gerekli adımları atmaya çalışıyoruz. Yıllar önce gençlik meclisi gönüllüleri tarafından şehirdeki tüm kamu kuruluşlarının el birliği ile ortaya çıkarılan bu güzel projede bu zamana kadar çok ciddi başarılara imza attık. 6 yılda projeye katılan yaklaşık 2.417 öğrencimizden 785 tanesi üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşmeye hak kazanmıştır. Bu projedeki amacımız elbette bu sayıyı daha yukarılara taşıyıp , eğitimde fırsat eşitliğine bir nebze de olsa katkı sağlamaktır. Bizler genciz, gençler olarak sadece gelecekte lider değiliz. Kendi geleceğimizi bugünden inşa etmek için karar alma mekanizmalarında yer almaya çalışıyor, bir yandan da düşüncelerimizi ve fikirlerimizi yaşadığımız tecrübeler ile geliştiriyoruz. Eğitim İçin El Ele Projesi de bu kapsamda bizler için çok önemli bir projedir. Bizler Denizli Gençlik Meclisi olarak gönüllü olmamız gereken her yerde varız diyor, Desteklerinden dolayı Başta Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne, Denizli Valiliği’ne, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Pamukkale Üniversitesi’ne ve gönüllü eğitmen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Projeye katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a  teşekkür ederek başlayan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, eğitmenleri kutladı. Oğuz, “Sevgili gençler gelişmiş ülkelere baktığımızda hepsi de eğitim ve teknoloji ile donatmakla çaba sarf ederler. Fakat son zamanlarda yeni nesil, bizlerden daha fazla araştırmacısınız. Baktığımızda artık ülkelerin gelişmişliğinde, ülkelerin gücünde fiziksel gücün çok önemli olmadığını sizler çok iyi biliyorsunuz. Yetişmiş beyinlerin her şeyin önünde olduğunu biliyoruz. Onun için eğitimin ne kadar önemli olduğunun bilinci ile sizlerle birlikte kendimizi ve sizlerden sonra gelen nesillerin çok iyi yetişmesi için el birliği ile gayret sarf etmek zorundayız. Sizlere bu güzel çalışmalardan dolayı  başta eğitmenlerimize ve genç öğrenci  arkadaşlarımıza verdiğiniz hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Eğitim önceliğimiz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise konuşmasında ‘Eğitim İçin El Ele’ projesinin sosyal sorumluluk anlamında önemine işaret etti. Bu güne kadar eğitim adına bir çok projeye imza attıklarını ve eğitimin öncelikleri arasında ilk sırada olduğunu dile getiren Başkan Zolan, ” Çok değerli genç çalışma arkadaşlarım, öncelikle bu güzel birlikteliğinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bugün sizlerle burada bu projenin kapanış toplantısında bulunmak bizlere ayrı bir güzellik, ayrı bir neşe kattı. Sizdeki o enerji ve güzellik bizlere de sirayet etti. Ben öncelikle eğitim için el ele veren, bu sosyal sorumlulukta elini taşın altına koyan, kendi dersine ayırabileceği veya arkadaşıyla gezip eğlenebileceği vaktini ayıran arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sizler kendisine uzanacak el bekleyen gençlerimize el uzattınız, onlara destek oldunuz. Hayatın başında olan siz değerli gençler belki de hayatınızın en önemli icraatlarından birini yaptınız. Ben sizleri tebrik ediyorum. Paylaşmak, başkalarına katkı sağlamak çok önemli. Sizler inşallah insanlara faydalı olacaksınız, herkese faydalı olacaksınız, ülkenize milletinize faydalı olacaksınız. Yaptığınız işi en iyi, en güzel şekilde yapacaksınız. Bundan hiçbir şüphem yok. Bu projede yer aldıysanız eğer o bilince ulaşmışsınızdır. Tabi ki bu projeye bizler de Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdik. Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ve kurulduğu günden bu yana hep iyiye hep güzele giden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisimize ben çok teşekkür ediyorum.  İnşallah o çocuklarımız, gençlerimiz sizlerden almış olduğu o ışıkla hedefe başarıyla yürüyecek. En azından yardımlaşma nedir, destek nedir onu öğrenmiştir. İnşallah sizlerden sonra gelecek olan gençlerimiz aynı sizin yaptığınız o sorumluluğu üstlenecek. Sizler bu çocuklarımıza dersleri noktasında da destek sağladınız. İnşallah o çocuklarımız üniversiteler kazanacak. Yarın onlar da meslek sahibi olduğunda sizlerden bahsedecek, bu projeden bahsedecek. Diyecek ki imkansızdım, çaresizdim bir ışık bekliyordum, bize bir el uzandı ve tuttu bizi üniversiteli yaptı diyecekler. Sizler de gurur duyacaksınız. Sizler bizim zenginliğimizsiniz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler ılımlı ve başarılı olduğunuz sürece bu ülkenin geleceği de başarılı olacaktır. Onun için biz sizleri çok seviyoruz ve çok önemsiyoruz. Sizler bizim hedefe attığımız oklarımızsınız. İnşallah üniversitemizin çok değerli hocalarıyla yapmış olduğunuz eğitim sonrasında başarılı bir şekilde mezun olacaksınız. Allah bu güzelliğinizden dolayı sizlere artı güç vesin, bilgi versin, başarılı eylesin diyor ve tekrar bu sosyal projede emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gönüllü eğitmenlere sertifikaları, protokol üyeleri tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı