REKLAMI GEÇ

Kaymakam Gürbüz Saltaş, ‘sürgün iddiaları gölgesinde’ Acıpayam’a atandı

Kaymakam Gürbüz Saltaş, ‘sürgün iddiaları gölgesinde’ Acıpayam’a atandı

Acıpayam’ın bir süredir vekaleten yürütülen kaymakamlık makamına Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’nde 2 yıldır görev yapan Gürbüz Saltaş atandı. Saltaş’ın görev yaptığı ilçede merayı kapatması nedeniyle ‘sürgün edildiği’ iddia edildi. Kaymakam Saltaş, ‘iddialar yalan’ açıklaması yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2020 Pazar, 23:22

Denizli’nin en büyük ilçelerinden Acıpayam’da bir süredir vekaleten yürütülen kaymakamlık makamına, İçişleri Bakanlığı asaleten atama yaptı. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesinde 2018’den bu yana kaymakamlık yapan Gürbüz Saltaş, Acıpayam Kaymakamı olarak atandı.

‘AK PARTİLİ VEKİLİN KARDEŞİ KULLANINCA, MERAYI KAPATTI’ İDDİASI
Saltaş’ın ismi, bugün sosyal medyada ve bazı medya organlarında sıkça geçti. Kahramanmaraş’ın yerel gazetelerinden Kanal Maraş, Kaymakam Saltaş’ın Denizli’ye atanmasını, ilçedeki bir merayı kapatmasını gerekçe gösterdi. Haberde, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’ın kardeşinin yasak olan merada hayvanlarını otlattığı, Kaymakam Saltaş’ın da merayı tamamen kapattığı iddia edildi. Medya organı, bunun üzerine Kaymakam Saltaş’ın ‘sürgün edildiğini’ iddia etti.

İDDİALARA YANIT
Haber, başta Oda TV olmak üzere pek çok yaygın medyada ve sosyal medyada yer alınca Kaymakam Saltaş, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kaymakam Saltaş, İçişleri Bakanlığı’nın kendisine Acıpayam’da görev yapıp yapmayacağını sorduğunu, bunun üzerine atamanın gerçekleştiğini söyledi.

Kaymakam Saltaş, Acıpayam’daki görevine başladığını belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Bugün çeşitli sosyal medya platformlarında ve bazı haber kanallarında Şahsımın Acıpayam ilçesine Kaymakam olarak görevlendirilmem sebebiyle ortaya atılan iddialar ile ilgili açıklama yapmam gereği duyulmuştur.
İçişleri Bakanlığımızca Acıpayam ilçesinde Kaymakam ihtiyacı olduğu ve görevlendirilmeyi arzulayıp arzulamadığı hususu Şahsıma sorulduğunda Bakanlığımızın vereceği her göreve hazır olduğumu beyan ettim.
Bu cihetle görevlendirilmem gerçekleşti ve ben derhal Acıpayam ilçesinde görevime başladım. Bunun dışında çeşitli sosyal medya platform ve haber kanallarında İdari işlem ile ilgili geçen tüm iddialar gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kaymakam Gürbüz Saltaş kimdir?
Gürbüz Saltaş, 1978’de Ardahan’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1999 yılında mezun oldu. 2001 yılında SGK’da memuriyet hayatına başladı. 2004 yılında Kırklareli Kaymakam adayı olarak Mülki İdare mesleğine başladı.
Sırasıyla Sakarya/Karapürçek ve Düzce/Çilimli İlçelerinde Kaymakam vekilliklerinde bulundu. 2007 yılında Kaymakamlık kursunu başarı ile bitirdikten sonra Edirne/Lalapaşa Kaymakamlığına atandı.
2009 yılında Ağrı/Tutak Kaymakamlığına atandı. 2011 yılında Siirt Vali Yardımcılığına atandı. 2013-2014 yılları arasında İngiltere’de Essex Üniversitesinde Department Of Government bölümünde politika bilimi alanında yüksek lisans yaptı. 2015-2018 yılları arasında Antalya/Elmalı Kaymakamı görevini yürüttü. Evli ve 2 çocuk babası Saltaş, Eylül/2018’den bu yana Türkoğlu kaymakamıydı.

Yorumlar

Bilal   -  Bağlantı 7 Aralık 2020, 01:22

Acıpayam a gelmek bir sürgün yeri değildir hele hele Denizlinin İlçeleri hepsi öyledir.Kaymakamımız Acıpayam a gelmiş daha bundan şeref onur ve ödül olabilir mi Hoşgeldiniz Kaymakamım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı