REKLAMI GEÇ

Keçeci iş dünyasını temsil etti

Keçeci iş dünyasını temsil etti

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, “AB-Türkiye Gümrük Birliği Değerlendirme Raporu Tanıtım Toplantısı”na iş dünyasının temsilcisi olarak katıldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2014 Perşembe, 10:50

Yaklaşık 20 yıldır Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ticarete dayanak oluşturan Gümrük Birliği Anlaşması yeniden değerlendirmeye alınıyor. Bu kapsamda, Dünya Bankası ve TOBB himayesinde hazırlanan “Türkiye Gümrük Birliği Değerlendirme Raporu”, İstanbul’da düzenlenen toplantıda kamuoyu ile paylaşıldı.

TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser ve Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Müdür Christian Danielsson’ın açılış konuşmalarını yaptığı toplantıda, TEPAV Kurucu Direktörü Güven Sak’ın moderatörlüğünde bir de panel gerçekleştirildi.

TOBB’u temsilen panele katılan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye’nin en önemli probleminin Serbest Ticaret Anlaşması (STA) olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin de STA müzakerelerinde AB ile aynı masaya oturması gerektiğinin altını çizdi. Keçeci, Gümrük Birliği’nin yeninden değerlendirilmesi aşamasında ele alınması gereken 4 sorunu STA’lar, hizmet ve tarım sektörlerinin Gümrük Birliği’ne dahil edilmesi, TIR kotalarının kalkması ve iş damlarının yaşadığı vize sorunları olarak sıraladı.

Keçeci, “Türk işadamlarımız her sene Avrupa’da düzenlenen fuarlara hem katılımcı, hem ziyaretçi olarak iştirak ediyor. Ancak hala verilen kısa süreli vizeler ve alınan vize ücretleri nedeniyle zorluk yaşıyorlar. Bir iş görüşmesine gitmek için en az iki hafta önceden program yapmak zorunda kalıyorlar, çünkü vize ile ilgili bürokratik engelleri aşamıyorlar” dedi.

TIR kotalarına da değinen Keçeci, en son Bulgaristan ile yaşanan krizi örnek göstererek, TIR kotaları konusunda yeni bir düzenlemeye acilen ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı