REKLAMI GEÇ

Krom madeninde göçük: 1 işçi mahsur

Krom madeninde göçük: 1 işçi mahsur

Acıpayam’da, krom madeninde meydana gelen göçükte 40 yaşındaki Sadi Serin mahsur kaldı. Serin’in hayatta ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2016 Cuma, 09:45

Acıpayam’ın Karaismailler Mahallesi’ne yaklaşık 7 kilometre mesafedeki Yırtıcılar mevkisinde bulunan krom madeninde, göçük meydana geldi. Yaklaşık 400’üncü metrede meydana gelen göçükte, evli 3 çocuk babası Sadi Serin madende mahsur kaldı. Göçük altında kalmaktan son anda kurtulan mesai arkadaşları Serin’i kurtarmak için çalışma başlattı. Ancak işçiler başarılı olamayınca itfaiyeye haber verildi.

denizli-maden-iscisi-sag-olarak-kurtarildi-anons

Olay yerine Jandarma, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri (UMKE) sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları sürerken, maden içinde göçüğün diğer tarafında olan Sadi Serin’in konuşarak sağlık durumunun iyi olduğunu söylediği belirtildi. Arama kurtarma ekipleri, yaklaşık 6 metrelik kısımdaki yıkıntıyı temizlemeye başladı. Bu arada yeni bir göçük yaşanmaması için ekiplerin tahkimat yaparak ilerlediği belirtildi.

denizli-acipayam-krom-madeni-gocuk-2

İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, madende mahsur kalan işçinin kurtarılması için titizlikle çalıştıklarını belirterek, “Bize ihbar saat 21.00 sıralarında geldi. Bizde hemen harekete geçerek madene arama kurtarma ekiplerimizi gönderdik. Göçüğün yaşandığı bölgenin arkasında kalan ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildiğimiz işçiyi kurtarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tekrar göçük yaşanması ihtimaline karşı diğer madencilerle birlikte titizlikle güvenlik önlemlerini alarak ilerliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı