REKLAMI GEÇ

Kuruyan sulama göletinde ölmek üzere olan yavru balıkları gönüllüler kurtardı

Kuruyan sulama göletinde ölmek üzere olan yavru balıkları gönüllüler kurtardı

Acıpayam’ın Akalan mahallesinde sulama amacıyla yapılan gölet, kaynakların kuruması ve yağışların olmaması nedeniyle kurudu. Göletteki yavru balıklar çamurun içinde can çekişirken, imdadına gönüllüler yetişti, başka bir su kaynağına nakledildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2020 Cumartesi, 20:50

Acıpayam’ın Akalan Mahallesinde bu yıl ilk kez su tutan ve bölge çiftçisinin hizmetine sunulan Akalan sulama göleti kaynakların kuruması ve yağış olmaması nedeniyle tamamen kurudu.

Suyun bol olduğu dönemde gölete bırakılan balıklar ise suyun çekilmesiyle birikintiler içinde can çekişmeye başladı.

Büyük balıklar vatandaşlar tarafından toplanıp götürülürken, yavru balıklar ise artık çamura dönüşen suyun içinde can çekişmeye başladı.

Acıpayam Gazetesi’nden Ramazan Alkan ve Acıpayamlı çevre gönüllüsü ve aktivisti Sabit Kızılhan, olayı dün akşam saatlerinde sosyal medya hesaplarından gündeme getirdi. İki gönüllü bununla da kalmadı. Kızılhan, yanında getirdikleri kovalarla yavru balıkları balçık deryasından toplamaya başladı.

Acıpayam Tarım Müdürü Abdurrahman Oymak, Akalan Mahalle Muhtarı Ahmet Çakmakçı, Bedirbey Mahalle Muhtarı Hakan Kaban da bölgeye gelerek gönüllülere destek verdi.

Akalan göletinin dibindeki çamurlu bölgeden yüzlerce balık yavrusu toplandı ve Bedirbey Mahallesindeki Gökpınar su kaynağına bırakıldı.

Akşam saatlerinde de Acıpayam Belediyesi, tankerlerle getirdiği suyu akalan göletindeki balıkların bulunduğu bölüme aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı