REKLAMI GEÇ

Madenci sağ olarak kurtarıldı

Madenci sağ olarak kurtarıldı

Acıpayam’da krom madeninde meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kalan işçi Sadi Serin, 23 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. Madenden yürüyerek çıkan Serin’i gören başta eşi Fatma Serin olmak üzere yakınları sevinç gözyaşı döktü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2016 Cuma, 14:22

Acıpayam’ın Karaismailler Mahallesi’ne yaklaşık 7 kilometre mesafedeki Yırtıcılar mevkisinde bulunan krom madeninde dün meydana gelen göçük nedeniyle mahsur kalan evli 3 çocuk babası Sadi Serin’i kurtarmak için tam anlamıyla seferberlik ilan edildi.

denizli-krom-madeninden-cikarilan-madenci-yasadiklarini-anlatti-anons

Jandarma, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri (UMKE) madende mahsur kalan Sadi Serin’e ulaşmak için insan üstü bir gayret gösterdi.

Yeni bir göçük tehlikesine karşı titiz bir çalışma yürütüldü, yıkıntılar temizlenerek ilerlendi.

Sadi Serim ile temas kurulması ve hayatta olduğunun anlaşılması üzerine rahat bir nefes alan ailesi, arkadaşları ve kurtarma ekipleri, öğle saatlerinde çalışmayı tamamladı, madenci Sadi Serin’e ulaştı.

Madenci, kendisini kurtaran ekipler ile birlikte madenden yürüyerek çıktı, maden çevresinde toplanan eşi, yakınları ve arkadaşları sevinç gözyaşları döktü.

Madencinin sağ olarak kurtarılmasının ardından Vali Ahmet Altıparmak da sosyal medya hesabından ekiplere teşekkür etti.

denizli-maden-iscisi-esiyle-konustu-herkes-rahatladi-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı