REKLAMI GEÇ

MHP DE ŞİMDİ NE OLACAK?

MHP İl Başkanı Zafer KAPLAN ve Kadın Kolları Başkanı Ayşen Berberoğlu milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler. Hayırlı olsun. MHP il yönetimi genel merkez tarafından atanmış il yönetimi idi. Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün 36’ıncı maddesine göre, atanmış il yönetimi 45 gün içinde kongreye gitmek zorundadır. Atanmış il başkanı istifa ettiğinde, atanmış il başkanına vekalet edilemeyeceğinden, tüzük gereği il yönetimine MHP Genel Merkezi…

/ DENİZLİHABER / 1 Ocak 2011 Cumartesi, 17:10

MHP İl Başkanı Zafer KAPLAN ve Kadın Kolları Başkanı Ayşen Berberoğlu milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiler.
Hayırlı olsun.

MHP il yönetimi genel merkez tarafından atanmış il yönetimi idi.
Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğünün 36’ıncı maddesine göre, atanmış il yönetimi 45 gün içinde kongreye gitmek zorundadır.
Atanmış il başkanı istifa ettiğinde, atanmış il başkanına vekalet edilemeyeceğinden, tüzük gereği il yönetimine MHP Genel Merkezi tarafından yeni atama yapılması gerekmektedir. Atanacak yeni il yönetimi de, tüzük gereği kongre yapmak zorundadır. Netice itibariyle, seçilmiş yeni yönetim bu şekilde teşekkül edecektir.
Ancak, oluşacak yeni yönetimin nasıl bir dengede olacağı kamuoyunca merakla beklenmektedir.
Kamuoyu ve MHP tabanının Zafer Kaplan yönetiminden de beklediğini bulduğunu söylemek de pek mümkün değil.

Denizli’de kimilerine göre beş, kimilerine göre de altı gruba ayrıldığı kamuoyunda tartışılan eski il yönetiminin yerine, Türk Milleti’nin Milliyetçi Hareket Partisi’ne çok ihtiyacı duyduğu bir dönemde, çelik iradeli, birliği sağlayan, dosta güven, muhaliflere korku veren bir yönetime ihtiyacı olduğu da açıktır.

Bugüne kadar milletvekili E. Haluk AYHAN tarafsız davranış sergiledi.
Bu davranışı parti tabanı tarafından farklı şekillerde yorumlandı.
Kimilerine göre Milletvekili Emin Haluk Ayhan, gurupların dışında kalarak milletvekili sıralamasındaki yerini korumanın hesabını yaptı, kimilerine göre de MHP’ye yeni gelenler ile yeni bir yapılanmanın içine girdi diye yorumlandı.
Sayın milletvekilinin bu davranışı Milliyetçi Hareket Partisi mensupları arasında ve ülkücü camiada huzursuzluk yarattığı dillendirilmektedir ve Sayın milletvekilinin 3 yılı aşan dönemde yaptığı çalışmalardan Denizli kamuoyunca da memnuniyetsizlik açıkça söylenmektedir.

Sonuç olarak Milliyetçi Hareket Partisi genel seçim öncesi Denizli’de bu şartlarda bir il başkanlığı seçimi yapacaktır. Dileğimiz ve Denizli kamuoyunun beklentisi, seçilecek olan yeni yönetimin Milliyetçi Hareket Partisi ideolojisine, inançlarına iman itmiş, milli ülküyü yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti ve Denizli’mizin meselelerini bilen ve çözüm üreten, Türkiye Cumhuriyetinin bekası için çalışacak, hakkı ve halkı seven ve halkın sevdiği bir yönetim iş başına gelmesidir.

Bu yeni yönetimde özellikle gönül seferberliği başlatmış olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasi anlayışına uygun, kırgınlıkları ortadan kaldıran, herkesimi kucaklayan, teşkilat içinde ahengi sağlayacak geçmiş ile gelecek arasında köprü olabilecek kişilerin yer alması durumunda Denizli’de Milliyetçi Hareket Partisinin başarısını şimdiden müjdelemek de yanlış olmaz.
Bu vesile ile, Denizli Haber okuyucularının yeni yıllarını kutluyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı