REKLAMI GEÇ

NEYİ PAYLAŞAMIYORLAR?

Son zamanlarda siyasetin nabzı hızlı bir şekilde atmaya başladı. İlimizde siyasi partiler adına çeşitli görevlerde bulunanların istifa ettirilmeleri ile siyasi partiler 12 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlere güçlü bir kadro ile girmenin hesaplarını yapıyor. Ne var ki, MHP diğer partilerin aksine derlenmek toparlanmak yerine, iyiden iyiye çözülmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın katılımı ile ilimizde yapılan bir toplantıda,…

/ DENİZLİHABER / 15 Ocak 2011 Cumartesi, 16:48

Son zamanlarda siyasetin nabzı hızlı bir şekilde atmaya başladı.
İlimizde siyasi partiler adına çeşitli görevlerde bulunanların istifa ettirilmeleri ile siyasi partiler 12 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlere güçlü bir kadro ile girmenin hesaplarını yapıyor. Ne var ki, MHP diğer partilerin aksine derlenmek toparlanmak yerine, iyiden iyiye çözülmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın katılımı ile ilimizde yapılan bir toplantıda, adeta partililerin birbirine girmesi hala zihinlerde yerini korurken, fısıltı gazetelerinde de “MHP böyle işte. Bunlar iktidara hazır değil” dedikodularının hızla yayılmasına, iktidar partisi AKP’nin MHP’yi eritme politikasına yardımcı olmaktadır.

Özellikle omuzlarında eski Ülkücü payesi olan, sözde MHP içinde, ama AKP’nin payandası olmuş kişiler bu tür tartışmaları kamuoyuna aktararak, “İşte gördünüz mü? Biz demiştik, bu MHP bizi iktidara taşıyamaz diye. Bakın bunlar hala tartışıyor. Rahmetli Başbuğ’un mirasına konmuş sinekler gibi” diyerek, AKP’nin milliyetçi kesimin sözcüsü olduğunu fısıldamaya başlıyorlar.

Hele…
Bazıları var ki, Ülkücü kesimin içinde yerlerini asla doldurulamaz sanıyorlar. 101 Türk büyüğü adını taktığım bu insanlar, geçmişlerdeki ülkücü kisvesini, şimdilerde, özellikle seçim zamanlarında apolet gibi omuzlarında taşıyarak, AKP’nin borazanlığını yapıyorlar.

Kimileri kitap yazarak, kimileri şiir yazarak, kimileri de dernekler, sivil toplum örgütleri içersinde “eski ülkücü” adı altında AKP iktidarının nimetlerinden yararlanarak; hem davalarının dik duruşunu, hem de ilimizdeki ülkücü camianın onurunu hiçe sayarak konuşmakta, bilerek zarar veriyorlar.
Bugüne kadar MHP davasından hep zarar ettiklerini alenen konuşan bu insanlar, “Bırakın milliyetçi ve muhafazakar bir parti başta iken biraz da bize değer versinler. Zamanında bu tür işleri solcular yaptılar ve hepsi bir köşe başı kaptılar.” Diyerek; alenen ve açıkca durumlarını ortaya koyuyorlar.

Ne hikmettir, aynı insanlar MHP genel merkezinden birisi geldiğinde 180 derece U dönüşü yaparak, utanmadan, sıkılmadan MHP’nin toplantılarında ilk sıraları kapıyorlar. Hatta, basın mensuplarının resim çekecekleri sırada da, ön saflarda kareye girmeye gayret ediyorlar.

Öyle ya…
MHP tabanı bu insanları MHP içersinde bilecekler. Ama onlar tuttukları köşe başında maddi ve manevi ruhlarını tatmin ederken; seçim zamanlarında da tabanın kapısına oy istemeye gittiklerinde efendilerine oy isteyecekler. Ve bizim gariban insanımız da bu ülkücü ağabeylerinin sözüne inanarak AKP’ye oy verecek.
Bu, geçtiğimiz dönemlerde de oldu. MHP’nin toparlanmaya, kendine gelmeye çalıştığı her dönemde bu tür insanlar hemen ortaya çıktılar.

Mahalli seçimlerde MHP-CHP koalisyon yapıyor gibi sabahın köründe dağıtılan broşürleri düşünün. Rahmetli Ülkücü şehidimiz Osman Kavcar’ın isminin kullanılmasını düşünün.

Hala uyanmadınız mı beyler..?
Hala “ülkücü ağabey” olarak bildiğiniz bu insanların sizleri kullandıklarını, sizlerin oyları ile AKP payandası olarak maddi ve manevi tatmim olduklarını görmediniz mi?
Sizi kullandıklarını artık bilmiyor musunuz?
Geç değil..
Ey Türk ! Titre ve kendine dön…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı