REKLAMI GEÇ

Öğrencilere güvenli motosiklet sürüş eğitimi

Öğrencilere güvenli motosiklet sürüş eğitimi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, imam hatip lisesi öğrencilerine güvenli motosiklet sürüş semineri verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2018 Pazar, 12:47

Denizli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce düzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ kapsamında ikinci seminerini, Acıpayam İmam Hatip Lisesi’nde verdi.

Motosiklet kullanan 16-20 yaş arası gençlerin bilinçlendirilmesi amaçlanan seminerde, jandarma trafik görevlileri müdahale ettikleri kazalardan elde ettikleri tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri ve Büyükşehir Zabıta Motosikletli Ekibinin katıldığı seminerde, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi vurgulandı.

Seminerin ardından okul bahçesinde güvenli kullanım uygulamalı olarak gösterilmiştir. ‘Nereye bakarsan motosiklet oraya gider’ kuralı üzerinde durularak, trafiğe kapalı alan motosiklet eğitimi kısaca izah edilmiştir. Trafik Şube Müdürlüğü kayıtlarına göre motosiklet kazalarının yarısı tek taraflı olarak meydana gelmektedir. Güvenli kullanım ile motosiklet sürücüsünden kaynaklanan kazalarda azalma sağlanması hedeflendi.

Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilenmiş ve soruları bilen iki öğrenciye kask ve eldiven hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı