REKLAMI GEÇ

Osmanlı’dan Cumhuriyete uzanan yaşam

Osmanlı’dan Cumhuriyete uzanan yaşam

Acıpayam’ın Eskiköy Mahallesi’nde yaşayan Şükrü Kızılhan, görenlere “maşallah” dedirtiyor. Osmanlı’dan Cumhuriyet Türkiyesi’ne uzanan 115 yıllık bir yaşamı geride bırakan Şükrü Dede, yürüyüş yapıyor ve merdivenleri kimsenin yardımı olmadan çıkabiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2015 Çarşamba, 16:29

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, mahalle gezileri kapsamında Eskiköy’e gitti. Sokakları gezen vatandaşlarla konuşan Şevkan, bu arada Şükrü Kızılhan ile karşılaştı. Ayaküstü sohbette “kaç yaşındasınız” sorusuna “115’indeyim” yanıtını alan Şevkan hayli şaşırdı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerini ve savaş yıllarını unutmadığını, Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık ettiğini, çocukları ve torunlarıyla birlikte yaşadığını söyleyen Şükrü Kızılhan, “Hiçbir zorluk yaşamadan yürüyebiliyorum, Eskiköy’ün içinde gezebiliyorum. Hatta merdivenleri bile kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan çıkabiliyorum” dedi.

Kızılhan, uzun yaşamasının sırrını ise, “İyi ama mideyi yormadan beslenmek. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki öğün yemek” diye özetledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı