REKLAMI GEÇ

REFERANDUMA DOĞRU…

Geçtiğimiz gün, birazcık boş bulundum; AKP tarafından vatandaşlara dağıtılan “Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili Sorular ve Cevaplar” isimli kitabı okuma fırsatı buldum. Bence, Tabiri Caiz ise bomboş bir kitapçık. İçersi doldurulmamış, laf salatası ile, halkın anlayamayacağı dille kaleme alınmış, ülkede sadece CHP varmış gibi, “Sol’a inat” Anayasa değişikliği yapılıyormuş gibi bir izlenim yaratılmış. Sanki Türkiye’de iki siyasi parti var, AKP ve CHP… Diğer partiler…

/ DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2010 Pazartesi, 13:08

Geçtiğimiz gün, birazcık boş bulundum; AKP tarafından vatandaşlara dağıtılan “Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili Sorular ve Cevaplar” isimli kitabı okuma fırsatı buldum.

Bence, Tabiri Caiz ise bomboş bir kitapçık. İçersi doldurulmamış, laf salatası ile, halkın anlayamayacağı dille kaleme alınmış, ülkede sadece CHP varmış gibi, “Sol’a inat” Anayasa değişikliği yapılıyormuş gibi bir izlenim yaratılmış. Sanki Türkiye’de iki siyasi parti var, AKP ve CHP… Diğer partiler yok.

Üstelik, CHP’yi kötülerken, öylesine yanlışlar yapılmış, öylesine çelişkiler içine girilmiş ki, anlatamam. Bir satırında Anayasa değişikliğinin gerekçeleri anlatırken, alt satırında çelişkiye düşülmüş.
Ancak bu olayı sıradan bir vatandaşımızın anlaması düşünülemez. Siyaset bilimcilerinin çok iyi bir hatip” dediği Sayın Başbakan Erdoğan’ın söylemleri arasında bu çelişkiler erir gider.

Yaklaşık 100 sayfadan oluşan ve dağıtılan “Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili Sorular ve Cevaplar” kitabı sayfa olarak incelendiğinde de vatandaşın yararına değil, AKP’lilerin yararına olduğunu bariz bir gözle görebiliriz. Çünkü kitapta giriş sayfası 15 sayfa. Burada bolca CHP kötülenmiş.. Yargı konusu 45 sayfa, vatandaşlarımızı ilgilendiren Çalışma Hayatı ve Ekonomi 10 sayfa, Bireysel Hak ve Özgürlükler kısmı sadece 9 sayfa..
Yani milletimizi çok yakından ilgilendiren Ekonomi, sosyal hayat ve hak, özgürlükler gibi konular kısaca ele alınırken, CHP ve MHP’nin “Bunlar Yüce Divan’dan aklanmak için Anayasa’yı değiştirmek istiyorlar” suçlamalarına kendi kitaplarında bile gerekçe arıyorlar.

Sade vatandaş, Hakimlerin, Savcıların değişmesinden ne kadar yararlanıyor? Ya da ne işine yarıyacak? Ha.. PKK’lıların işine yarar. Çünkü Habur kapısından teröristler gelirken, Çadır mahkemeleri kurulmuş, hakimler görevlendirilmişti. Ve bu durum Türk Milleti ve siyasi partilerimiz tarafından yadırganmıştı. İşte bu tür durumlarda hakimler ve savcıların güç durumda kalmasın diye Anayasa değişikliği şart.
CHP ve MHP liderleri konuşmalarında AKP yöneticilerinin ve yandaşlarının yüce divana gönderilmesi için yemin ediyorlar. İşte bu durumda anayasa değişikliği şart.

Milletin anlaması, vatandaşın yararına olacak uygulamaların detaylarına girilmesi o kadar önemli değil. Anlamasa da olur. Eğer vatandaşın yararına bir iş yapılsaydı, AKP mitingine katılan bir köylüye, “Ananı al da git” denilmezdi.
O zaman, yukarıda saydığım gerekçeler başta olmak üzere; kitapçıkdaki AKP yararına olan yargı konusunun çok sayfalı olması beni “HAYIR” demeye sevketti.

Ve benim oyum, her şeye rağmen HAYIR olacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı