REKLAMI GEÇ

Şahin vuran 3 avcıya ceza

Şahin vuran 3 avcıya ceza

Acıpayam’da tarlalara dadanan fareleri avlamaları için doğaya bırakılan 3 şahin kaçak avcıların hedefi oldu. Jandarma tarafından gözaltına alınan 3 avcı hakkında kabahatler kanununa göre işlem yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2016 Pazartesi, 11:58

Denizli’nin bir çok bölgesinde sayıları gittikçe artan tarla fareleri çiftçiyi canından bezdirmiş ve kapsamlı mücadele başlatılmıştı. Tarlalara zehirli yem bırakan, fare istilasından kurtulmak için her yöntemi deneyen çiftçilerin umutlarından biri de doğaya bırakılan ve en etkili fare avcısı olarak kabul edilen şahinler olmuştu.

KAÇAK AVCILARA OPERASYON
Acıpayam’da yasak bölgede avlanan 3 kişinin olduğu yönünde ihbar alan jandarma, Karahöyük, Çakır ve Karaismailler Mahallesinde operasyon düzenledi. Avlanması yasak olan şahin ve sığırcıkları vurdukları tespit edilen H.İ.S., T.T. ve A.D. adlı üç avcı Jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

3 ŞAHİN VURMUŞLAR
Avcıların 3 şahin vurduğunu tespit eden jandarma 3 kişi hakkında işlem başlattı. Avlanması yasak olan şahinleri öldüren kaçak avcılara Kabahatler Kanunu’na göre ceza verileceği belirtildi.

Kaynak: acıpayamgazetesi.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı