REKLAMI GEÇ

Sanayicilere ticari alacak sigortası anlatıldı

Sanayicilere ticari alacak sigortası anlatıldı

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Coface işbirliği ile düzenlenen toplantıda, sanayici ve işadamlarına “ticari alacak sigortası” anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2014 Çarşamba, 15:00

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda firmalar için ticari alacak sigortasının son derece önemli bir araç olduğunu belirterek, uygulamanın vadeli alacaklara ve alacak riski yönetimlerine olan katkısını vurguladı.

İstanbul Finans Merkezi Girişimi Başkanı ArtunçKocabalkan da gerçekleştirdiği sunumda, Türkiye’nin büyüme modelindeki problemlere dikkati çekti. Büyüme modelinin cari işlemler dengesinde dalgalanmaya sebep olan kısa vadeli sermaye girişlerine bağımlı olması sebebiyle Türkiye’nin küresel rekabet gücünü azalttığını ifade edenKocabalkan, sermaye girişlerine bağımlı olmak yerine tasarrufları artırıcı önlemler alınması ve eğitim, istihdam, kayıt dışı ekonomi ile bürokratik engelleri kapsayan reformların tamamlanması gerektiğini söyledi.

Coface Ticari Grup Genel Müdür Yardımcısı Belgin Tavil ise, günümüz şartlarında ticari alacak sigortasının firmalar için gerek yeni alıcılarla çalışmak, gerekse daha güvenli ticaret için en önemli araç olduğunu belirtti. Özellikle Çek Yasası’nın değişmesinden sonra alacak sigortasına ilginin büyük ölçüde arttığına işaret eden Tavil, Denizlili tüm firmaları çağın getirdiği kolaylıklardan ve sağlanan güvenden faydalanmaya çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı