REKLAMI GEÇ

Sarıkamış şehitleri anıldı

Sarıkamış şehitleri anıldı

Kars’ın Sarıkamış İlçesi Allahüekber Dağları’nda, donarak şehit düşen 90 bin asker Denizli’de düzenlenen etkinlikle anıldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2015 Pazar, 12:19

ic-4Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde 1914’te Sarıkamış’ta donarak can veren şehitler, acıklı olayın 100. Yıldönümünde anıldı. Etkinliğe Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, İl Sağlık Müdürü Mahmut Tekin, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Gençlik Merkezi üyesi gençler, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Türk bayrakları ile birlikte İncilipınar Parkı önünden “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” sloganlarıyla Delikliçınar meydanına kadar yürüyüş yapıldı.

ic-1
Çınar Meydan’ında da devam eden etkinlikte konuşma yapan Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, “Sarıkamış destanı tarihimizin hüzünlü olduğu kadar onurlu bir sayfasıdır. Bundan tam yüzyıl önce Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen vatanı uğruna can veren Mehmetçikleri anmak beyaz hüzün olarak tarihe geçen Sarıkamış destanının hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için bir araya geldik. Şehitlerimizi onur ve gurur ile anıyoruz” dedi.

ic-5
Sarıkamış şehitlerinin vatanı için canını göz kırpmadan feda ettiklerini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Kendini geri çekmeyi hiç bir şekilde düşünmeyen, vatanının birliği istiklali için bedenini siper eden 90 bin Mehmetçiğimizi minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

ic-3
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, “2013’de başlatılan bu etkinlik ile birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde geçen bu güzel atmosfer için ben Bakanımıza bu işi başlatanlara, emek verenlere ve bu güzel yürüyüşe katılanlara çok teşekkür ediyorum. Bu topraklar çok büyük acılar yaşadı. Çok büyük destanlar yazıldı. Biz Çanakkale’ye, Sarıkamış’a da destan diyoruz. Çünkü binlerce gencimiz vatan evladı, vatan toprakları için canını veriyor. Bizim için konu vatan ise gerisi teferruattır” dedi.

ic-2

Konuşmaların ardından türküler ve şiirler okundu. Etkinlik sonunda Delikliçınar Yeni Camii’de şehitler anısına lokma hayrı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı