REKLAMI GEÇ

SİZ NE YAPIYORSUNUZ?

Ramazan ayı girdi gireli, çeşitli kurum ve kuruluşların iftar yemekleri ile davetlerine gidiyoruz. Allah kabul etsin, hayırsever insanlarımızın çadır başta olmak üzere, çeşitli hayır kurumları aracılığı ile verdikleri iftar yemeklerinde, yoksul ve yardıma muhtaç insanlarımız hiç olmazsa Ramazan ayı boyunca karınlarını doyurarak, hem oruç ibadetlerini yerine getiriyorlar; hem de Mübarek Ramazan ayının bereketinden faydalanıyorlar. Siyasi partilerimizden ise, Ak Parti her gün bir ilçemizde iftar…

/ DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2011 Pazartesi, 13:39

Ramazan ayı girdi gireli, çeşitli kurum ve kuruluşların iftar yemekleri ile davetlerine gidiyoruz. Allah kabul etsin, hayırsever insanlarımızın çadır başta olmak üzere, çeşitli hayır kurumları aracılığı ile verdikleri iftar yemeklerinde, yoksul ve yardıma muhtaç insanlarımız hiç olmazsa Ramazan ayı boyunca karınlarını doyurarak, hem oruç ibadetlerini yerine getiriyorlar; hem de Mübarek Ramazan ayının bereketinden faydalanıyorlar.

Siyasi partilerimizden ise, Ak Parti her gün bir ilçemizde iftar yemeği vererek vatandaşlar ile milletvekillerini buluşturuyor, birlik ve beraberliğin, kaynaşmanın güzel örneklerini sergiliyor. Seçim çalışmaları sırasında “sık sık aranıza geleceğiz. Sizlerden kopmayacağız” sözü veren AKP milletvekilleri de iftar yemeklerinde hazır bulunarak, hem ilçenin sorunlarını dinliyorlar; hem de siyasi mesajlarını veriyorlar. Kısaca; hem siyasiler olarak vekiller, hem de vatandaş geceden mutlu ayrılıyorlar.

Ne var ki, diğer siyasi partilerimizi bu tür etkinliklerde göremiyoruz.
CHP şu ana kadar iftar yemeği vermedi. MHP ise sadece il teşkilatı olarak merkezde verdi. O’nun haricinde hiçbir ilçemizde veya beldemizde bir iftar yemeği veya etkinlik düzenlemedi.
Muhalefet partileri, seçim atmosferi döneminde bol keseden atıp, “AKP dini siyasete alet ediyor. Sizin dini duygularınızla oynuyor” gibilerinden propaganda yapıyorlardı. Ama yaptıkları o propaganda hiçbir işe yaramıyordu. “Halkımızın manevi duygularına da hitap edelim” diyerek, şu mübarek günlerde bir etkinlik düzenlemedikleri gibi; Ne hikmetse dini günlerde bir türlü ortalarda gözükmüyorlar.

Hani derler ya, “Bari, dinime küfreden papaz olsa” diye.
O misal, muhalefet partileri maddiyatı bahane ederek, halkımızı seçimden seçime hatırladıkları için, vatandaşlar da onları sandıkta hatırlamıyor. Ondan sonra da “bize söz veriyorlar ama, oy vermiyorlar. Nerede hata yaptık” diye konuşuyorlar.
İşte Ramazan ayı, siyaset için bir fırsattır. Sen bu fırsatı kullanamazsan; hem oy kaybedersin, hem de “Dini siyasete alet ediyorlar” söylemini kullanmana kimse inanmaz. Muhalefet partileri , “Madem bizim söylemlerimizi kimse takmıyor. Bari biz de dini kullanalım” gibilerinden insanlarımızın ruhuna da hitap etmeyi akıllılık etmiyorlar. Şu Mübarek Ramazanda , hele hele seçim atmosferinden uzak şu mübarek günleri bir türlü değerlendirmiyorlar. Halka inmek gibi bir hevesleri de yok.

Oysa, haklarındaki söylenenlere kulak asmayan, hatta tartışmaya bile girmeyen AKPliler, Ramazan ayı boyunca iftar sofralarında kendilerini anlatıyorlar. Sorunları dinliyorlar ve vatandaşlar ile iç içe olmanın huzurunu, mutluluğunu yaşıyorlar. Ve seçimlerde oy isteme yüzleri oluyor.
İşte Beyağaç, İşte Kale, İşte Baklan ve diğerleri…
Düne kadar DYP, CHP kalesi olarak bilinen pek çok ilçe ve beldemiz artık yapılan yoğun ve etkin çalışmalarla AKP kalesi olmaya başladı. Çünkü, diğer illere nazaran milliyetçi ve muhafazakar yapısını koruyan ilimiz insanı seçimden seçime kendini hatırlayan, milli ve manevi değerleri -yalan bile olsa- hatırlayamayan siyasetçilere artık pirim vermiyor. Ruhunu okşayan söylemleri yapmayan insanlara itibar etmiyor.
Mesele bu.
“Çalışmadan kazanmayı isteyenler”, “alın teri dökmeden zengin olmak isteyenler” misali, 2002 yılından bu yana kaybedenlerin, artık seçimlerden ders çıkarmaları, iktidar partisi tarafından yapılan çalışmaların bir kopyasını edinmelerini tavsiye ediyorum.

“Vatan elden gidiyor”, Kahrolsun PKK”, “AKP ülkeyi bölmenin eşiğine getirdi” “AKP korku imparatorluğu yaratıyor” gibi söylemlerin, bu aşamada havada kaldığını, artık eskisi gibi kuru kuru söylemlerin hiçbir işe yaramadığını sağır sultan bile duydu. Ama ne yazık ki muhalefet partilerimiz hala duymadı..
Türk Millet’i korkak değildir. Türk Millet’i kadir şinasdır. Tarih boyunca yaptıkları da 16 Türk Devleti ile tescillidir. Öyle kolay kolay tehditlere de papuç bırakmaz. Ve bıyık altından güldüğü bu söylemlerin tersini iddia edenlerin, kendilerine ispatı getirmedikleri müddetçe de inanmaz.

Kapı kapı kendini anlatan, Ramazan boyunca iftar sofralarının her köşesinde bulunan AKP’lilerin, güler yüzleri ile “ikna edene kadar, bıkmadan usanmadan” kendilerini anlattıklarından kazanımları oluyor.
Ya diğerlerinin ki?
Onların kazancı nerede?
Boşver kazançlarını, onlar siyasi anlatımların, Ramazan sofralarının neresindeler ?
Muhalefetin AKP’den çok öğrenecek şeyi var. Çokkkkkk…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı