REKLAMI GEÇ

SOKAK HAYVANLARI

Son yıllarda ulusal televizyonlarımız başta olmak üzere, basın yayın organlarımızın çoğunluğunda “Sokak hayvanlarının belediyelerce katledilmesi” türünden haberleri sıkça duyarız. Süslü püslü hanımlar çıkarlar ekranlara avazları çıktığı kadar bağırırlar, belki de tiksindikleri o hayvanları kucaklarına alarak poz verirler. Bana hiçbir kimse, “Amma da atıyorsun” demesin. Çünkü ben bunu bizzat yaşayan insanım. Tabii, bunu yazarken hayvan hakları savunucularına sözüm yok. Hayvanların da, sokaklarda yaşasalar bile yaşama…

/ DENİZLİHABER / 9 Mart 2010 Salı, 13:14

Son yıllarda ulusal televizyonlarımız başta olmak üzere, basın yayın organlarımızın çoğunluğunda “Sokak hayvanlarının belediyelerce katledilmesi” türünden haberleri sıkça duyarız. Süslü püslü hanımlar çıkarlar ekranlara avazları çıktığı kadar bağırırlar, belki de tiksindikleri o hayvanları kucaklarına alarak poz verirler.

Bana hiçbir kimse, “Amma da atıyorsun” demesin. Çünkü ben bunu bizzat yaşayan insanım.
Tabii, bunu yazarken hayvan hakları savunucularına sözüm yok. Hayvanların da, sokaklarda yaşasalar bile yaşama hakkı olduğunu ve bunun da en az insanlar kadar temel hakkı olduğuna inanan insanım.
Ne var ki, bir sokak hayvanı belediye ekipleri tarafından yakalandığında veya etkisiz hale getirildiğinde “feryad-ı figan” ederek ortalığı birbirine katanlar, bu başıboş sokak hayvanlarının insanları tehdid ettiğinde nedense ortalıklarda görünmüyorlar.

Son zamanlarda Denizli sokaklarında, özellikle geceleri sokak köpeklerinin çeteleri çoğalmaya başladı. Beşli, Onlu köpek çeteleri kış aylarının azgınlığı içersinde sokakları teslim almış durumdalar. Hele, geceleri azgınlıkları doruk noktasına çıkan sokak köpekleri, geçen arabalara, insanlara hırlamaya başladılar mı İnsanlar ne yapacağını şaşırıyor.

Üçgen, Garaj çevresi, Bayramyeri civarını teslim sokak köpekleri, son zamanlarda Çınar meydanına kadar çıkmaya başladılar. İstila giderek büyüyor yani…
İnsanlar onların yanlarından geçerken korku içindeler. Tabi ki çöp bidonlarının yerlere yıkılmasından, çöp torbalarının parçalanarak yollara saçılmasından bahsetmiyorum bile…
Dikkat ediyorum. Bu hayvanlara sesini çıkaran veya bunları toplayan tek bir yetkili de yok ortalarda. Belediye yetkilileri hayvansevenlerden mi çekiniyor, yoksa geceleri insanların sokaklara çıkmasını istemiyor mu da böyle davranıyor anlamıyorum.

Peki ya, hayvansevenler nerede?
Bu hayvanların aşılarının olup olmadığını, hastalık saçıp saçmadıklarını, kısırlaştırılmış mı gibi sorunlarını kimler kontrol ediyorsa, onlar neredeler?
Hayvanlar sokaklarda cirit atarken, insanlar ısırılmaktan, hastalık kapmaktan korkarak sokakları terk ederken; hangi haklar geçerli acaba?

Benim haklarımı gasbeden, yaşam alanlarımı istila eden sokak hayvanlarından davacıyım.
Bu davayı alacak bir mahkeme var mı acaba?
Televizyon kanallarında boy gösteren süslü hanımlar, yakışıklı beyler!!
Nerdesiniz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı